3 norske hoteller med særpreg

Sist endret 04.08.2023 | Publisert 15.03.2020Agder, Akershus, Overnatting, Reiseliv, Vestland | , , ,

Anslått lesetid:

Vi skal ha 3 norske hoteller med særpreg. I jakten på spennende overnattingssteder i Norge, er vi kommet til tre svært gode alternativer i tre landsdeler. I til sammen sju artikler har vi talt ned 9, 8, 7, 6, 5, 4 og nå 3 hoteller eller pensjonater landet over. Det gir ikke lengre mening å fortsette nedtellingen, så den avslutter her.

Det betyr ikke at jakten etter de helt spesielle overnattingsstedene avsluttes, men heller at tituleringen av samleartiklene endres. I den første artikkelen fikk du presentert hva slags type etablissementer vi søker etter. Hotellene er gjerne av tre, mange av dem har lange historiske røtter i arkitektur og innredning – og de ønsker å ta vare på det. Samtidig kan de ha elementer av moderne design. De legger dessuten vekt på sin stolte historie i møtet med sine gjester og de ønsker å gi alle en individuell, unik opplevelse. Kundene forventer høy kvalitet i alt fra sengetøy til kortreist mat. Og de ønsker gjestfrihet.

Utvalget representerer de som Sandalsand har besøkt, og ønsker å trekke fram. Det betyr at det finnes flere gode kandidater rundt om i landet, men de får komme til på senere reiser. Merk deg at helt nederst følger et kart som viser plasseringen av alle omtalte overnattingssteder, samt lenker til de andre artiklene i serien.

Omtalen av hvert hotell inneholder lenker til hotellet, til booking av rom og til artikler fra kommunen vi er i. Nummereringen fortsetter fra forrige artikkel, og rekkefølgen i hver artikkel er ellers etter alfabetet. Det er ikke gjort noen rangering mellom stedene.

 

40. Hotel Norge, Lillesand

Bedre plassering i den idylliske småbyen på Sørlandet finnes ikke. Hotelldrift har har vært siden 1873, men med store opp- og nedturer. Ombygginger og utvidelser er også kjennetegn ved hotellhistorien, men i dag framstår hotellet som godt tilbakeført til gammel stil, ganske så gode rom, og ikke minst strålende salonger.

Vi kan også si det med hotellets egenreklame: «Det var hit Hamsun kom da han trengte hvile og påfyll. Til hotellet med bibliotek, historiske salonger og utsikt til havet. Midt i vakre Lillesand kan du nyte, oppleve og bare slappe av.»

Gå til hotellets nettside, bestilling av rom, og artikler fra Lillesand kommuneSandalsand.

 

41. Park Hotel, Bergen

Vi skal til Nygårdshøyden like ovenfor Bergen sentrum. Her finner vi tidstypisk murhusbebyggelse fra rundt 1900 og et lite familiedrevet hotell. Bygningen har i seg selv et svært så fascinerende eksteriør, men det er når man kommer inn dørene at man skjønner at dette er helt unikt.

Fellesarealer og de 35 individuelt innredede rommene har en utsøkt blanding av tradisjonelle og moderne designelementer. Ettermiddagskaken og frokosten smakte utmerket, rommet var veldig behagelig og praktisk, servicen upåklagelig. Det er rent og pent overalt. Dette er en av mine absolutte favoritter blant alle hotellene i denne serien.

Gå til hotellets nettside, bestilling av rom, og artikler fra Bergen kommuneSandalsand.

 

42. Thorbjørnrud Hotell, Jevnaker

Thorbjørnrud består av det flotte hovedhuset med en elegant park mellom seg og Randsfjorden, og en lavmælt hotellfløy i flere vinkler og ganger bakenfor. 

Tidligere var dette direktørboligen til Hadeland Glassverk – vi er i gåavstand til akkurat den turistmagneten. I denne delen finner vi selskaps- og restaurantlokalene med spennende, historisk innredning. Kontrasten er stor til hotell- og konferansedelen av hotellet. Denne er meget tiltalende, ligger lavt i terrenget og framstår som både lys og luftig. Særlig må framheves den aktive bruken av moderne kunstverk i fellesarealene. Det er som et galleri å regne. Dessuten legger hotellet stor vekt på kortreist mat og har sågar egen bondegård, bryggeri og en tre mål stor kjøkkenhage. Hotellet er ellers godt kjent som sted for mange regjeringskonferanser opp gjennom årene. 

Gå til hotellets nettside, bestilling av rom, og artikler fra Jevnaker kommuneSandalsand.

 

Kart over alle overnattingssteder

Klikk på markørene og beveg deg fritt i kartet. Det kan også åpnes i nytt vindu.

 

 

Artiklene i denne serien

9 norske hoteller med særpreg

8 norske hoteller med særpreg

7 norske hoteller med særpreg

6 norske hoteller med særpreg

5 norske hoteller med særpreg

4 norske hoteller med særpreg

3 norske hoteller med særpreg (DENNE)

10 klassiske steder å overnatte (fortsettelse av serien om overnattingssteder)

Les hovedoppslaget om Reiseliv for enda flere forslag.

 

Sluttord

Dersom du har lest deg gjennom alle artiklene vil du ha fått en del ideer om hvor det er verdt å bestille overnatting. Enkelte fortjener å bli reisemål i kraft av seg selv. Mine reiser er for øvrig gjengitt i andre oppslag på Sandalsand, se for eksempel bilturene og omtalene av reisemål.

Det må medgis at jeg setter pris på det arbeid som De historiske gjør med å samle og presentere historiske overnattings- og spisesteder landet over. Dertil finner jeg det særdeles positivt at noen velger å stå utenfor enhver sammenslutning, og likevel klarer å overleve. En del av de som er presentert, er også del av de store hotellkjedene. Her er det bare å håpe at de alle dyrker fram unike, spennende overnattingssteder og ikke legger opp til å skjære alle over en kam. Vi er nemlig mange som elsker å oppsøke det særegne. 

(Dette er ikke reklame. Artiklene og omtalene er ikke betalt av noen: Det er egne reiser og opphold som ligger til grunn for omtalen. Dersom du klikker på bestillingslenken og bestiller overnatting, så gir bookingmotoren noen øre tilbake til meg.)