Anslått lesetid:

Her finner du alle publiserte fotoalbum med et stort antall bilder til sammen, fra Troms og Finnmark. Nye reiser medfører automatisk oppdatering av oversikten i dette innlegget.

Les hovedoppslaget om Troms og Finnmark.

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

 

  • Troms og Finnmark

Her ligger kommunealbum fra Troms og Finnmark.

Bilder fra bilferd fra sør til nord langs E6 i den vide kommunen, og fra bysentrumet med blant annet et kulturminne i verdensarvklassen.

Balsfjord ligger i det sørlige Troms og Finnmark, og har både E6 og E8 som viktige samferdselsårer. Bildene er fra en biltur på de veiene.

Nord og øst i Troms og Finnmark fylke, strekker Båtsfjord seg ut mot havet. Bildene i dette albumet er fra den østligste delen av kommunen, veien ut mot Hamningberg.

Gratangen ligger sør i Troms og Finnmark fylke. Bildene i dette albumet er i stor grad hentet fra Gratangsbotn.

Dette albumet rommer bilder fra den store kystkommunen i Vest-Finnmark, hvorav de fleste fra ishavsbyen Hammerfest.

Harstad ligger i Troms og Finnmark fylke og er her representert med et bygdetun, sentrum og bilder fra Trondenes.

Kommunen med 3000 innbyggere og 60.000 reinsdyr er her representert med bilder fra tettstedet med samme navn, og noen fra veiene gjennom kommunen.

Bildene fra landets største kommune målt i areal, er dels fra kommunesenteret Kautokeino, og dels fra Finnmarksvidda og veiene som skjærer gjennom det vidstrakte landskapet.

Kvæfjord ligger i Troms og Finnmark fylke. Her følger noen bilder tatt på gjennomreise.

Denne kommunen i det vestre Finnmark gjenspeiles i dette albumet av bilder tatt på biltur på E6 fra sør til nord, over Kvænangsfjellet og gjennom kommunesenteret Burfjord.

Det er fra en biltur på E6 gjennom kommunene at de få bildene i dette albumet ble tatt. Kåfjord ligger mot sørvest i Troms og Finnmark fylke.

Lyngen ligger sørvest i Troms og Finnmark. Kommunen med sine berømte fjell, måtte oss med gråvær og lavt skydekke. Bildene er derfor fra kommunesenteret Lyngseidet og fra ferja ut av kommunen.

Måsøy med sine øyer og fastland ligger nesten så langt nord det går an å komme i Norge. Bildene er fra ferden langs Nasjonal turistveg ut til kommunesenteret i Havøysund. Gråvær på utreisen, solskinn på returen.

Lokalisert i Øst-Finnmark (Troms og Finnmark fylke) finner vi Nesseby kommune som et trafikalt knutepunkt for både E6 og E75. Bildene er mye fra Varangerbotn og markedsdag der.

Mye hav og goldt landskap på den lange veien ut mot Nordkapp. Honningsvåg strålte i kapp med sola på de fine dagene lengst mot nord i Norge.

Nordreisa i Troms og Finnmark fylke strekker seg fra Finlandsgrensen til havet i vest. Bildene er tatt på en bilferd langs E6.

Landets tredje største kommune målt i areal defineres på mange måter av fjorden av samme navn. Bildene er fra en ferd fra nord til sør, gjennom kommunesenteret Lakselv.

Storfjord i søndre Troms og Finnmark fylke er her foreviget gjennom bilder på en ferd langs E8 fra grensen mot Finland og ned til fjorden som har gitt navn til kommunen.

Albumet rommer et stort antall bilder fra Kirkenes som er kommunesenteret i Sør-Varanger, grensetraktene mot Russland og flere andre steder rundt om i kommunen. Fylket er Troms og Finnmark.

Bildene i fra vidstrakte Tana kommune i det østlige Troms og Finnmark, er primært fra elva som har gitt navn til kommunen og brua som har gitt navn til kommunesenteret.

Helt sør i Troms og Finnmark ligger Tjeldsund, kanskje mest kjent for broen over sundet.

Bilder fra Tromsø i Troms og Finnmark fylke. De fleste er fra byen, men noen også utenfor. Flere besøk er inkludert.

En av de største byene i den nord-østligste delen av landet, Vadsø, presenteres her med en rekke bilder fra sentrum, men også noen fra småsteder langs hovedveien. Vi er i Troms og Finnmark fylke.

Norges østligste by Vardø, er her representert med en rekke bilder fra byen, men også fra stoppesteder andre steder i kommunen. Fylket heter Troms og Finnmark.

Fylkeskart med kommuner

Kartet under viser kommunene i Troms og Finnmark fylke. Kommuner farget grønne er de som Sandalsand har bilder fra, eller omtaler i tekstartikler. Følg gjerne disse lenkene og få opp alle artikler fra kommunene: 

ALTA | BALSFJORD | BÅTSFJORD | GRATANGEN | HAMMERFEST | HARSTAD | HASVIK | KARASJOKKAUTOKEINOKVÆFJORD | KVÆNANGEN | KÅFJORDLYNGENMÅSØY | NESSEBY | NORDKAPP | NORDREISAPORSANGER | STORFJORDSØR-VARANGER | TANA | TJELDSUND | TROMSØ | VADSØ | VARDØ

Ny kommuneinndeling (2020) i det nye fylket Troms og Finnmark (2020). (Klikk for å forstørre.) (Basis: Statens kartverk)

Ny kommuneinndeling (2020) i det nye fylket Troms og Finnmark. (Klikk for å forstørre.) (Basis: Statens kartverk)

 

Denne artikkelen med bilder fra Troms og Finnmark ble først publisert i 2015 og omarbeidet i 2019. Den oppdateres når nye kommuner besøkes og nye fotos foreligger, sist i 2020. Les om endringene i kommune- og fylkesinndelingen fra 2020 og hvordan denne nettsiden har håndtert dem

Les om fylket på Wikipedia.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This