Det er 2019, men her er 2018 i tilbakeblikk

Sist endret 17.02.2022 | Publisert 01.01.2019Publisering |

Anslått lesetid:

Som tidligere år skal jeg her se på 2018 i tilbakeblikk, hvilke opplevelser året ga i Norge og verden over. Det ble ikke lite. Mange av opplevelsene er delt med dere lesere, og mer skal det bli. Sandalsand publiserer reiser og opplevelser på to nettsteder: Norge og Global. Dessuten ligger det profiler på Instagram og Twitter

 

Sandalsand Norge

Dette er nettsiden som beretter om reiser og opplevelser i mitt eget land. Leserne av Sandalsand Norge har i 2018 fått servert 61 nye artikler fra det ganske land. Fordelen med å drive en nettside er at beretninger kan oppdateres med nye faktaopplysninger, nye bilder, eller nye kart dersom de kan gi leserne et bedre inntrykk. Det gjør jeg når behovet eller muligheten melder seg. I 2018 ble det dessuten gjennomført en stor omarbeiding av nær sagt alle artiklene for å gjøre dem enda mer leservennlige: Flere overskrifter, kortere avsnitt, kortere setninger. 

Hele nettstedet består nå av 595 artikler pluss 30 faste sider. De siste vil du gjenfinne i menyene øverst og nederst på siden. I fjor skrev jeg at Norge-siden inneholdt 8.400 fotografier, opp fra 6.800 fra året før. Ved utgangen av 2018 foreligger det nå faktisk 10.128 bilder. Det er jo en del. 

I høst gjorde jeg nettsidene mine sikre, i form av å installere et SSL-sertifikat. Dermed ligger det nå en hengelås i adresselinjen på nettlesere og adressen er blitt til https. Dette gikk ikke knirkefritt for seg, og begge nettsider opplevde et betydelig fall i antall visninger. Ved utgangen av året synes ikke besøket å ha tatt seg skikkelig opp igjen. Gjennom året nådde Sandalsand Norge ca 140.000 sideklikk.

Mine Norges-reiser i 2018 brakte meg til blant annet Øst-Finnmark, Oslo-området, Trondheim, indre Vestland og Valdres, foruten mine nære omgivelser i Sør-Rogaland. Kollasjen viser bare ett bilde fra Norge, og er i realiteten en grensepost på russisk side av Grense Jakobselv. De fleste bildene er fra utenlandsbesøk i 2018, og de skal du få lese om under bildet. 

 

Travels in 2018

Her er en oversikt over land besøkt i 2018. Foruten Norge, ble det 10 utland, hvorav hele 8 var nye. (Klikk for å forstørre)

 

Sandalsand Global

Min påskeferie gikk ikke til fjells med appelsiner og snø, den gikk til Kiev og Minsk. Eller hovedstedene i Ukraina og Hviterussland om man vil. Det er jo en litt uvanlig påskeferie, men du så vellykket den var. 

Våren ga muligheter for besøk til både Budapest (med utflukt til Donaukneet) og Helsinki. Det som var årets store reise kom imidlertid på sommeren. På knappe tre uker fikk jeg meg en telttur i det sørlige Afrika. Primært omfattet den en safari i Namibia og Botswana. På reisen til og fra fikk jeg stifte korte bekjentskap med Zimbabwe, Zambia, Sør-Afrika, Qatar og Dubai. En fantastisk reise på alle vis. Og med det hadde jeg brukt opp mine tilgjengelige feriedager, avsatt til utlandet. 

Det ble publisert 38 nye artikler på nettsiden, noe som økte antallet til 851 pluss 37 menysider. Antallet bilder økte bare med noen hundre til 8978, men da har jeg til gode å laste opp bilder fra sommerferien. Det gjenstår å berette om Afrika-reisen, og litt fra Helsinki. Sandalsand Global hadde i 2018 om lag 39.000 sideklikk.

 

Sosiale medier ellers

Jeg la ut 100 nye bilder på Sandalgram, som er min konto på Instagram. Antallet følgere er svakt fallende, og er nå på 514.  På Sandaltweet (Twitter) deler jeg jevnlig interessante artikler, også utenom mine egne. Jeg involverer meg derimot ikke i diskusjoner eller i direktekommunikasjoner med andre Twitterbrukere. Antallet Twitterfølgere stiger jevnt og er nå oppe i 6.504.

 

Ønskelisten

I fjor satte jeg opp en ønskeliste for reiser i Norge, slik jeg har gjort i flere år på Sandalsand Global. Her følger mine drømmemål for 2019 (og videre) for Norge:

  • Nasjonale turistveger – utvide serien som startet i 2017 med langt flere. Særlig ta for seg av fjellovergangene på Vestlandet og Langfjella.
  • Helgelandskysten og Finnmarkskysten med bil – lange turer, spørs om jeg orker. Men kartet er tegnet allerede.
  • Togreiser – ta for meg enda flere togstrekninger i landet. 
  • Sørlandske byperler – noen helgeturer langs kysten for å plukke dem: Kristiansand, Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand, Risør og Kragerø. 
  • Viken og Oslofjorden – Det er ille at jeg ikke har noen artikler fra området rundt Oslofjorden, bortsett fra hovedstaden.
  • Vandringer i fjellheimen – Hardangervidda og Rondane peker seg kanskje mest ut.

Les 2019-versjonen av mine drømmereiser til fremmede land.

Se alle årsoppsummeringer nederst på denne lenken