Det er 2021, men her er 2020 i tilbakeblikk

Sist endret 17.02.2022 | Publisert 01.01.2021Publisering |

Anslått lesetid:

Denne artikkelen er et tilbakeblikk på Sandalsands reiser og artikler i 2020. Alle år er forskjellige, men jeg må si at det ble et veldig spesielt år for en sjel med lopper i blodet.

Sandalsand publiserer inntrykk på to nettsteder: Global og Norge. Der er også profiler på YouTube, Instagram og Twitter.

Sandalsand Norge

Dette nettstedet brukes til å formidle opplevelser fra mitt eget land, på norsk. Leserne av Sandalsand Norge mottok 89 nye artikler i 2020. Dette var det høyeste antallet på flere år, enda jeg ikke helt kom gjennom å skrive ut alle inntrykk fra årets reiser. Dessuten har jeg som ved alle årsskifter, en del andre kort oppi ermet av mer generell karakter.

Som i fjor har jeg dessuten brukt en del tid på å ruste opp utforming og innhold på de faste sidene (menyvalgene). Det gjelder særlig omtalen av fylkene i Reisemål-menyen. Nettstedet består ved årsskiftet av 712 artikler pluss 41 faste sider. Det er nå 13.297 bilder på Sandalsand Norge, fra 184 kommuner.

Antallet sidevisninger fra leserne passerte 160.000, det beste noensinne. Allerede ved årsskiftet var det et taktskifte, så å si, men det tok virkelig av utover våren. Koronasituasjonen gjorde nok at mange ble sittende med skjermene sine og lete etter utfluktsmuligheter. I særdeleshet var det fotturene som dro opp treffene. Det er fint å merke at Sandalsand Norge kan gi mange inspirasjon til å utforske vårt vakre land, både fjerne og nære omgivelser.

Da utenlandsreisene mine ikke fikk samme omfang som tidligere år, var det selvsagt desto større grunn til å utforske eget land. Småreisene i tilknytning til jobbreiser, som tidligere har krydret mitt reisemønster, ble redusert. Derimot fikk jeg meg gode og lange feriereiser lengst sør og lengst nord i landet. Det kom til å dominere publiseringsaktiviteten utover høsten, og flere artikler gjenstår ennå å skrive ut. 

2020 i tilbakeblikk: Artiklene med flest treff

Sandalsand Global

Jeg rakk å gjøre et besøk til Berlin i februar før verden stengte ned. Min ønskeliste for året var det ikke mulig å gjøre noe med. Koronasituasjonen gjorde at jeg fikk en lønnlig håp om å skrive ut alle de artikler fra tidligere reiser som hadde ligget på vent. Den gang ei. Jeg antar jeg har godt over 20 artikler som gjenstår å skrive ut, og det fra reiser godt over to år tilbake i tid. 

Det ble bare med seks nye artikler og det er svært mange færre enn tidligere år. Antallet artikler er nå på 916 i tillegg til 33 menysider. Antall klikk på nettstedet krøp så vidt over 10.000. Det er det svakeste noensinne. Jeg vil anta at lav publiseringsaktivitet gjør at Google sender færre søkere til min nettside. 

2020 i tilbakeblikk: Artiklene med flest treff

Sosiale medier ellers

For Sandalfilm, YouTube-kontoen min, passerte antall visninger 820.000. Økningen innebar imidlertid en nesten halvering i 2020 sammenlignet med året før, som også var svakt. Det har helt klart sammenheng med en nullvekst i antall videoer. 

Jeg lastet opp 21 nye bilder på Sandalgram, som er kontoen min på Instagram. Antallet følgere er 476, noenlunde det samme som året før. På Sandaltweet (Twitter) deler jeg uregelmessig interessante artikler, også utover mine egne. Imidlertid involverer jeg meg ikke i diskusjoner eller direkte kommunikasjon med andre Twitter-brukere. Antallet Twitter-følgere var ved årsskiftet 6.403.

Min egen aktivitet på de vanlige sosiale mediene synker. Sandalsand på alle kanaler blir lest og sett i mindre grad enn tidligere år. Unntaket i 2020 var Norge. Der jeg har ny aktivitet, er responsen størst. 

Ønskelisten

Jeg har brukt å sette opp en ønskeliste for reiser i Norge, slik jeg har gjort i flere år på Sandalsand Global. Her følger mine drømmemål for 2021 (og videre) for Norge:

  • Nasjonale turistveger – utvide serien som startet i 2017 med langt flere. Særlig ta for meg av fjellovergangene på Vestlandet og Langfjella.
  • Nordvestlandet – dette er en skamplett på mitt reisekart, og jeg verker etter å ta meg til denne delen av landet. Det kan kombineres med punktet over.
  • Helgelandskysten med bil – lange tur, spørs når jeg orker, eller hvordan. 
  • Togreiser – ta for meg enda flere togstrekninger i landet, og kanskje særlig veterantogene som kun kjører på sommeren. 
  • Vandringer i fjellheimen – Hardangervidda og Rondane peker seg kanskje mest ut.

Les 2021-versjonen av mine drømmereiser til fremmede land.

Tidligere årskavalkader

Se alle nederst på denne lenken