Det er 2024, men her er 2023 i tilbakeblikk

Publisert 01.01.2024Publisering |

Anslått lesetid:

2023 er ute og denne artikkelen er et tilbakeblikk på Sandalsands reiser og artikler. Dette året nådde jeg flere spennende destinasjoner. Les deg også opp på min ønskeliste for kommende år.

Sandalsand publiserer visninger på to nettsteder: Global og Norge. Det finnes også profiler på YouTube, Instagram og X (Twitter).

Verden i 2023

Reiser i utlandet

2023 var året da både verden og jeg endelig løsnet opp for flere reiser. Kort sagt, jeg kom meg til London i starten av året, deretter Athen og Peloponnes i påskeuken. Et nytt land ble besøkt i mai. Beograd, hovedstaden i Serbia, var en veldig hyggelig overraskelse.

Jeg planla, bestilte og forberedte meg på en lang reise til Vietnam i siste halvdel av året, men måtte avlyse. I stedet brukte jeg tid, krefter, og penger på å bytte bolig hjemme i Norge.

Sandalsand Global, nettsiden

Når jeg ser tilbake på 2023, publiserte jeg 13 nye artikler – flere enn de tre foregående årene. Jeg har ytterligere 36 artikler som venter på å bli skrevet og publisert.

På den annen side er det så mange som 941 innlegg å glede seg over, sammen med 31 sider (tilgjengelig via menyelementene). I tillegg har flere innlegg og sider blitt oppgradert og forbedret gjennom året.

Antall visninger av nettstedet var lavere enn 2022, men bedre enn tidligere år. Det havnet på rundt 12.000 treff. Likevel er dette langt under den gode gamle tiden.

Som før er det tydelig at Sandalsand Global, som har tekst på engelsk og hele verden som arena, møter en skarp konkurranse. Det er åpenbart at med lite ny aktivitet sender Google færre besøkende til Sandalsand.

Artiklene med flest treff i 2023

Norge i 2023

Reiser og opplevelser i Norge

Som de foregående årene fortsatte jeg min utforskning av Nord-Norge, nærmere bestemt Helgelandskysten. Dette er en veldig pittoresk kystlinje og utrolig populær i sommermånedene. Jeg måtte bare dra dit. Oslo var min fjerde hovedstad i løpet av første halvår.

2023 var ikke et dårlig år. Jeg kunne ikke minst endelig krysse av på min livslange ønskeliste det å besøke nesten hvert hjørne av Nord-Norge. Eller i det minste i hovedtrekkene. Jeg har faktisk besøkt de fleste deler av den regionen, men noen mindre områder gjenstår.

Turen langs Helgelandskysten avsluttet faktisk også mitt mål om å kjøre alle Norges 18 nasjonale turistveger.

Sandalsand Norge, nettsiden

Denne nettsiden brukes til å formidle erfaringer fra mitt eget land, på norsk. Ser vi 2023 i tilbakeblikk, fikk lesere av Sandalsand Norge 72 nye artikler å lese seg opp på. Dette er litt flere enn året før, og på nivå med mine egne ambisjoner. Det betyr at det i snitt publiseres mer enn én artikkel hver uke.

Som alltid henger jeg etter med å beskrive årets reiser, og jeg har noen spennende temaer i ermet som går utover de rene reisebeskrivelsene. Til sammen har jeg en huskeliste med 44 artikler.

Ved årsskiftet består nettsiden av 917 publiserte artikler pluss 47 faste sider. Antall bilder er ca. 17.900. De er fra 240 kommuner, det vil si 67 % av alle kommunene i landet. Dere lesere klikket på sidene mer enn 130 000 ganger. Det er færre enn de siste årene.

Artiklene med flest treff i 2023

Andre sosiale medier

For Sandalfilm, min YouTube-konto, passerte antallet visninger 944 000. Økningen er svært lav. Det henger klart sammen med en nullvekst i antall videoer.

Jeg lastet opp 12 nye bilder på Sandalgram, som er Instagram-kontoen min. Antall følgere er 437, noe under året før. På Sandaltweet (X, ex-Twitter) deler jeg uregelmessig interessante artikler. Jeg deltar imidlertid ikke i diskusjoner eller direkte kommunikasjon med andre brukere. Antallet X (eks-Twitter) følgere ved årsskiftet var 5 956, som er lavere enn året før. Jeg vil sannsynligvis slette denne kontoen i nær fremtid.

Når vi ser på 2023 i tilbakeblikk, sank min egen aktivitet på sosiale medier enda mer. Sandalsand på alle kanaler leses og sees i mindre grad enn tidligere år. Unntaket i 2023 var som tidligere Sandalsand Norge. Ny aktivitet øker klikkfrekvensen.

Ønskeliste

I flere år har jeg publisert min «bucket list» over steder jeg vil reise. Nederst i fylkesoversiktene i Reisemåls-menyen finnes mer omfattende lister. Her er oppdateringen for 2024:

  • Bilferie i Trøndelag. Jeg ser for meg å se mer av fylket midt i Norge enn hva jeg har klart hittil. Opplevelsene må antas å stå i kø.
  • Vestfold, Telemark og indre Agder – for også her har jeg store gapende hull på mitt reise- og opplevelseskart.
  • Togreiser – ta for meg enda flere togstrekninger i landet, og da særlig veterantogene som kun kjører på sommeren. 
  • Vandringer i fjellheimen – Hardangervidda og Rondane peker seg kanskje mest ut.

Les mer

Dette var 2023 i tilbakeblikk. Finn alle årsoppsummeringer og ønskelister for de kommende årene på dette oppslaget.

Les hva jeg skriver på Sandalsand Global om 2023 (omtrent det samme som ovenfor) og en liste med mine drømmereiser til fremmede land i 2024 og framover i tid.