Skogsturer

Her får du en presentasjon av utvalgte skogsturer. Lukten av granbar og fuglesang kan jeg love, myk mose å vandre på får du garantert også.

Om skogsturene

Den som har vandret i de dype skogene på Østlandet, vil sikkert gremmes over de pjuskete «skogholtene» som i all hovedsak presenteres i artiklene. Men, man tager hva man haver, som det heter.

Skogen består ikke bare av trær. Her finnes et yrende dyre- og planteliv for den som vet å se og lytte. Kanskje kan et forstørrelsesglass være noe å ta med seg? Eller en bærplukker eller soppkurv i sesongen? Noen skoger har kan hende et fiskevann du kan prøve lykken i. Dessuten finnes det en rekke ulike treslag. Kanskje har du apper på mobilen som kan hjelpe deg å gjenkjenne planter, fuglelyder og treslag.

I Norge er over en tredjedel av arealet dekket av skog, og det meste av dette er økonomisk drivverdig. Det betyr at du alltid vil finne lysning i skogen hvor skogsmaskinene har vært i arbeid, og det er plantet nytt. Granskoger er det vi har mest av. Visste du at SSB beregner granskogene til å fylle 428 millioner kubikkmeter? Furu fyller 302 og løvtrær 248 millioner kubikk.

Kartet under er dynamisk: Zoom og dra, klikk på markørene, og ekspander kartet til ny fane om du vil. Kartet har kun med skogsturer i Rogaland, men det forekommer også artikler i listen nederst fra andre deler av landet.

Dette er en underside av Fotturer som inneholder en rekke tilsvarende fotturer i andre omgivelser. Om jeg skal anbefale en ekstern nettside må det være Ut, men der må du lete deg fram til skogsturer.

 

Oppslag om skogsturer

Jeg vil til skogen å ligge ute; med øks og skreppe og kaffikjel; på granbarlaken og mosapute; og kjenne frihet i kropp og sjel! (Einar Skjæraasen)

Alle fotturene

Fjell og hei

Jær-kysten

Skogs-turer

Strand og vann

Urbane fotturer

Pin It on Pinterest

Share This