Strand- og vannturer

Strand- og vannturer er så mangt. Her finner du både turer ved sjø, og turer rundt vann eller langs elver. Ikke alle er av det dramatiske slaget.

Om strand- og vannturene

Du skal særlig få være med på turer i Rogaland, men også stikkprøver på hva andre har å by på. Det hele tilbys til lyden av sildrende vann, fossende stryk, eller skvulpende bølger i sjøkanten. Det gjelder bare å bruke fantasien.

Turbeskrivelsene fra Jærkysten finner du vel og merke under et eget oppslag.

Dette er en underside av Fotturer som inneholder en rekke tilsvarende fotturer i andre omgivelser. Om jeg skal anbefale én ekstern nettside må det være Ut, men der må du lete deg fram til strandturer.

Fossen på illustrasjonen øverst heter Stuttgongfossen og er del av Sjoavassdraget i Vågå.

Barnet springer på stranden og plukker kulørte stener og vraker en sten for en annen, fordi det opriktig mener at den det fant sist er den peneste og glatteste og reneste! Gamlingen rusler på stranden, så kroket av oldingsplager. Han stanser ved barnet i sanden og tenker på livets dager, og tenker som så, at hver eneste engang har vært den peneste. (På stranden, av Rudolf Nilsen)

Oppslag om strand- og vannturer

Mellom bakkar og berg ut med havet heve nordmannen fenge sin heim, der han sjølv heve tuftene grave og sett sjølv sine hus oppå deim. (Ivar Aasen)

Alle fotturene

Fjell og hei

Jær-kysten

Skogs-turer

Strand vann

Urban fottur