Gjennom vannspruten i Bø Sommarland

Sist endret 05.08.2023 | Publisert 29.04.2020Kultur, Telemark |

Anslått lesetid:

Jeg kom til Bø Sommarland som reiseleder for et idrettslag med litt store gutter. De hadde fått fri fra en turnering i hallen ved siden av, og ble sluppet løs i Norges eneste utendørs vannaktivitetspark. Guttene hadde ikke før skiftet før de var søkk borte.

 

Opplevelser

Som voksen var det umulig å holde følge med dem. Alt skulle prøves – rutsjebaner og sklier av ulike slag, bassenger, vannrenner med bølger, og jeg vet ikke hva. Guttene stortrivdes, i likhet med alle andre. Jeg må legge til at fra de barnefamilier jeg har møtt som har tilbrakt sommerferiedager ved Bø Sommarland, har jeg aldri hørt noe negativt. 

Bø Sommarland har holdt det gående siden 1985, og besøksstatistikken viser at det går litt opp og ned her i verden. Akkurat som noen av de våte aktivitetene i parken. Som for alle fritidsparker handler det om å utvide tilbudet litt for hvert år, for å tiltrekke seg gamle gjester på nytt – og for alltid å være på høyden med det som publikum forventer. 

Selvsagt finnes det spisesteder på parkområdet, diverse underholdning fra scene, og vannaktivitetene er varierte. Ikke alle føler seg fortrolige med det berømte Magasuget med 9 meter fritt fall. 

Her er noen bilder:

 

Finn fram og les mer

Bø Sommarland ligger ca. 5 km fra Bø sentrum i Midt-Telemark kommune. Hit kommer man med bil, buss og tog.

 

 

 

Oversiktlig informasjon finner man på nettsiden til Bø Sommarland. Det finnes campingplasser i nærheten. VisitBø beskriver hva annet du kan oppleve her i distriktet.

Vi er altså i Midt-Telemark kommune, som ligger i Telemark fylke. Tettstedet Bø er et trivelig lite sted. Jeg har tilbrakt et par 17. mai-feiringer her, og blitt overveldet av alle de vakre bunadene. Kontrasten ser man på stripa i Bø sentrum, der ellers på året de lokale rånerne kjører fram og tilbake i bilene sine.