Lysefjorden – Tur til Ulvaskog

Sist endret 09.01.2023 | Publisert 08.03.2012Fjell og hei, Rogaland, Skogsturer |

Anslått lesetid:

Dette er en kjekk tur fra parkeringsplassen på Botneveien via hytta i Ulvaskog og til Preikestolhytta (fjellstua).

Lysefjorden i sørvest-Norge er det perfekte eksempel på en norsk fjord: Stupbratte fjellsider, vilt landskap, spektakulær utsikt, og mye vær. Fjorden utgjør også et utmerket område for talløse fotturer. Dette er en av dem.

 

Opplevelser

Dette er en hyggelig liten tur på bare 7 km, men ettersom den er så variert vil det fort ta 5 timer med en god pause midtveis. Noen velger også å ta en avstikker opp på fjelltoppen Hatten for en utsikt innover Lysefjorden.

Stien går litt opp og ned fra hovedveien ved Botne før vi når tømmerhytta på Ulvaskog. Denne hytta ble brukt av motstandsbevegelsen under andre verdenskrig, og er etter gjenreisningen i 1995 blitt en idyllisk rasteplass før du fortsetter til Preikestolhytta. Vegetasjonen er ganske variert på denne turen, høydevariasjonen også, men det ligger selvsagt i navnet at det finnes en del skog her inne. En del av den er svært gammel – krokete furutrær er jo bare vakkert.

Preikestolhytta er en stor turiststasjon og ligger ved startpunktet for turer til Preikestolen. Hytta, eller Fjellstua, ligger like ovenfor Revsvatnet med en vakker sandstrand. 

Videoen under har undertekster på engelsk. Innledningen består av videosnutter og bilder fra en gråværstur inn fra Preikestolen, men det meste er fra en solskinnstur fra Botnesiden. Denne video har også fått et eget oppslag.

 

 

Praktisk

 

Turen kan selvsagt gås begge veier, eventuelt bare som en labbetur inn til Ulvaskoghytta fra en av endene. På den turen som er gjengitt i mesteparten av videoen brukte vi to biler og la inn en overnatting på Preikestolen fjellstue.

 

Les mer

Finn flere artikler fra Strand kommune. Kikk gjennom denne listen med artikler i Lysefjord-serien

(0) Introduksjon
(1) Lysefjorden med båt
(2) Ulvaskog
(3) Preikestolen
(4) Songedalen
(5) Kjerag
(6) Vinddalen

 

Sandalsands engelskspråklige nettside inneholder mye om fjorder og fjell i Norge. Les introduksjonen her.