Video spillelister

Gjør deg klar til en helaften foran skjermen, for her får du spillelister med nesten 60 utvalgte reisevideoer fra Norge.

Du kan se hver enkelt video som du ønsker, du finner lenker til dem på Videosiden. I tillegg er noen av videoene satt sammen i fem spillelister. Noen gjentas i flere spillelister. Merk dessuten at enkeltvideoene er lagt inn i tekstartiklene som illustrasjoner til omtalen. Gå til Sandalsands YouTube-kanal for å finne alle de norske pluss en lang rekke reisevideoer fra andre land. Spillelistene er:

 

  • Kolonihager (4)
  • Jærkysten (23)
  • Lysefjorden (7)
  • Stavkirker (4)
  • Hele Norge (58)

Kolonihager i Stavanger

4 videoer, 31 minutter

Stavanger har fire kolonihager. Denne spillelisten inneholder en video fra hver av dem. Nyt hagene den neste halvtimen. Les om hagene.

Jærkysten

24 videoer, 2 timer og 21 minutter

Jærkysten fra Tungenes i nord til Ogna i sør er omlag ti mil lang. Den består av lange strender med sand, rullestein, og svaberg. Det er lagt til rette for fotturer i naturskjønne omgivelser langs omtrent hele strekningen. I denne spillelisten finner du en serie med filmer fra Sandalsands fotturer på jærstrendene. De ligger sortert fra nord til sør.

Google Map av Jærkysten og artiklene som introduserer kystlinjen på engelsk og på norsk.

Lysefjorden

7 videoer, 28 minutter

Lysefjorden på Sør-Vestlandet er et perfekt eksempel på en norsk fjord: Høye fjell, røff natur, spektakulær utsikt og mye vær. Den burde vært på UNESCOs verdensarvliste sammen med Nærøyfjorden og Geirangerfjorden. Lysefjorden tjener også som et flott område for en rekke fotturer. Stavanger Turistforening har merket stier og laget et kart som viser turene i området «Lysefjorden rundt». 10 turer og 140 km.

Videoene i denne spillelisten starter med oversiktskartet og viser utsnitt fra noen av Turistforeningens dagsturer. Videoene består av bilder og levende film fra opp til flere turer over mange år. Musikken er hentet fra de klassiske norske komponistene Edvard Grieg og Christian Sinding.

Len deg tilbake og nyt opplevelsene de neste 25 minuttene. (Tekstforklaringene i videoene er på engelsk, men det får den norske seer bære over med.)

Disse videoene (turene) er presentert og kommentert her på Sandalsand, og starter med denne artikkelen.

Stavkirker

4 videoer, 9 minutter

Norge har 28 stavkirker og en av dem – Urnes – er på UNESCOs verdensarvliste. Her er den, sammen med tre andre stavkirker. Les mer om dem.

Hele Norge

58 videoer, 4 timer

Egentlig alle videoer fra Norge, men i hovedsak videoer fra Vestlandet og litt til lenger mot nord, med fjorder, fjell, strender, stavkirker og småsteder og storbyer. Videoene er sortert i en omtrentlig nord-sør rekkefølge.

Les mer om noe av dette.

Mediearkivet

Bilder

Videoer

Spillelister