Melsvatnet i Time

Sist endret 03.02.2022 | Publisert 07.07.2015Rogaland, Strand og vann |

Anslått lesetid:

Midtveis mellom Bryne og Ålgård finner vi Melsvatnet, godt tilrettelagt med grusvei rundt og flere fine badeplasser på sørsiden. Det er ikke bare vakre sommerdager det er fint å komme her.

 

Opplevelser

Det er ingen store stigninger rundt Melsvatnet for du går i strandkanten omtrent hele tiden. Små skogholt passeres gjennom på sørsiden, men ellers er det åpent kultur- og lynglandskap som preger omgivelsene.

Det er en flott grusvei som er anlagt og toalettfasiliteter er lagt inn ved de to største parkeringsplassene (se under). Tre badestrender med sand kan vi også ta fritt i bruk. Til glede for de aller minste er det langgrunt her. Med gressplener bak har dessuten soltilbederne gode vilkår.

 

Rogaland - Time - Melsvatnet

Utsikt mot Melsknuten på andre siden av Melsvatnet

 

Den som vil ha litt høydefølelse (100m høydeforskjell), kan ta opp på Melsknuten. Opp dit finnes ingen tilrettelagt sti eller skilt som viser vei, men den karakteristiske nuten ser du lett på nordsiden og en måte å komme opp finner du alltids. Beregn en halvtime ekstra opp.

 

Rogaland - Time - Melsvatnet

Sesongbetont selvsagt, men bademulighetene er gode her. Populære også på varme sommerdager.

 

Bildene under kan forstørres. Klikk og bla.

 

Praktisk

Vi kjører hit langs Riksvei 506 mellom Bryne og Ålgård. Vannet er lett å finne. To store parkeringsplasser finner vi mot øst og midt på, mens en liten en er mot vest. Alle ligger langs riksveien på sørsiden av vannet.

Turen på ca. 3,9 kilometer gikk jeg på under en time med passe tempo og fotostopp underveis. Beregn lenger tid om du vil bade eller slå deg ned ved et rastebord. Så vidt jeg kan bedømme er grusveien universelt tilrettelagt for barnevogner og rullestol.

 

 

Les mer

Finn flere artikler fra Time kommune og Rogaland fylke. Du finner mange flere forslag til fotturer, ikke minst fra Rogaland, og dessuten et eget oppslag om turer langs vann og strand.