VIDEO – Gol stavkirke

Sist endret 06.03.2022 | Publisert 25.11.2015Oslo, Videoer |

Anslått lesetid:

Se denne video fra Gol stavkirke. Noen mener kirken ble bygget i år 1212, mens andre har mer omtrentlige anslag. I alle tilfeller ble den på slutten av 1800-tallet flyttet fra Gol til Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo.

Gol stavkirke er en fryd for både øyne og luktesans. Kjenn duften av tjære i fra vegger og tak. Man må legge tjære på nytt med få års mellomrom. Gol er for øvrig den stavkirken som har flest kopier. Det står nemlig kopier av den flere steder rundt om i verden.

Denne video fra Gol stavkirke er del av en serie fra norske stavkirker. Se spillelisten på YouTube eller her på Sandalsand. Les også oppslaget om Gol stavkirke og hva annet du kan oppleve på Folkemuseet. Stavkirker som fenomen er behandlet i en spesialartikkel.

Audio: Middelaldermusikk

 

 

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This