VIDEO – Haldenvassdraget

Sist endret 06.03.2022 | Publisert 03.06.2019Videoer, Viken | , , ,

Anslått lesetid:

Se video fra Haldenvassdraget. Det ligger langs grensen mot Sverige og består av en rekke innsjøer, elver og kanaler. Vassdraget ble utbygget på midten av 1800-tallet for å frakte tømmer ned til fabrikkanleggene i Halden, ved kysten.

Samlet lengde er på ca. 150 km. Filmen viser et par av slusene i Sootkanalen, og de tre gjenværende og fullt operative slusene langs Haldenkanalen (Ørje, Strømsfoss og Brekke). Her vises også opptak fra sommeråpningen av slusene i Ørje i 2019.

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

I tillegg til denne video om Haldenvassdraget, så kan du lese to artikler:

Haldenvassdragets kanalmuseum: Haldenkanalen er den eldste av Norges to kanaler. Den ble bygget i perioden 1852-1860 og var i det store og hele i drift fram til 1982. I Ørje finner vi Haldenvassdragets kanalmuseum med en svært informativ innendørs utstilling, og et minst like interessant uteområde.

Haldenvassdraget fra nord til sør forteller om bilturen langs dette vassdraget. Langs grensen mot Sverige i Sørøst-Norge ligger det en rekke naturlige innsjøer og elver. På midten av 1800-tallet ble det bygget en sammenhengende vannvei for å frakte tømmer til fabrikkanleggene i Halden. Vi kaller det Haldenvassdraget.

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This