VIDEO – Skudeneshavn

Sist endret 06.03.2022 | Publisert 08.12.2015Rogaland, Videoer |

Anslått lesetid:

Se video fra Skudeneshavn. Byen ble rik på hummerfangst og sildefiske, og på en storstilt handelsvirksomhet med Baltikum. Ved slutten av 1800-tallet falt sildefiskeriene sammen, lokale redere bommet på overgangen fra seil til damp – og byen falt i søvn. 

Den er fremdeles søvnig – og sjarmerende. Ved å være så autentisk har Skudeneshavn fungert som ramme for flere norske filmer og TV-serier med tidssetting til 1800-tallet. Se denne video fra Skudeneshavn, og les deretter om den turen som ga de opplevelser som er gjengitt i filmen.

Audio: «Sommar i Skudeneshavn». Artist: Johannes Næss

 

 

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This