VIDEO – Sogndalstrand

Sist endret 06.03.2022 | Publisert 10.12.2015Rogaland, Videoer |

Anslått lesetid:

Se video fra Sogndalstrand, et pittoresk lite sted lengst sør i Rogaland. Den var en viktig havneby fra 1600-tallet og utover, men slumret hen på slutten av 1800-tallet.

I dag er stedet verneverdig og er grundig restaurert. En gang i tiden hadde Sogndalstrand kjøpstadrettigheter og status som by. I dag er det et lite sted, knapt nok et tettsted. Det er kanskje det som har gjort at den er blitt slik en populær turistdestinasjon på denne kyststripen. Siden 2003 har Sogndalstrand vært medlem av den internasjonale Cittaslow «Slow Cities» bevegelsen. Her handler alt om å ta livet med ro.

I tillegg til denne video, kan du lese om Sogndalstrand i en annen artikkel.

Audio: «Veien» av den lokale artisten Tønes.

 

 

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This