Bilder fra Telemark

Sist endret 15.05.2024 | Publisert 14.08.2015Bilder, Telemark | , , , , , , ,

Anslått lesetid:

Her finner du alle publiserte fotoalbum med et stort antall bilder fra Telemark. Nye reiser medfører automatisk oppdatering av oversikten i dette innlegget.

Les hovedoppslaget om Telemark for å finne faktainformasjon, lenker til alle artiklene på Sandalsand, og hvilke severdigheter vi finner i fylket.

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle fylker i Norge. Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane. Da kan du lettere lukke vinduet og være tilbake her i dette bildet. Merk at når du åpner et album vil siden friskes opp og du føres øverst på siden. Rull ned hit for å se innholdet.


Midt-Telemark kommune ligger i Telemark fylke. Kommunesenteret ligger i Bø. Antallet midt-telemarkinger eller midt-teledøler er ca. 10400.

Notodden er kommune i Telemark fylke. Kommunesenteret er verdensarvlistet og bosetter mesteparten av de 13000 notoddingene.

Porsgrunn er en by og kommune i Telemark fylke. Sentrum huser tredje hver innbygger i kommunen. Totalt er der 36600 porsgrunnsfolk.

Skien er en by, kommune og fylkeshovedstaden i Telemark fylke. Det bor omtrent 55500 innbyggere i kommunen og mange flere i regionen.

Tinn er en kommune øverst i Telemark fylke. Kommunesenteret er verdensarvstedet Rjukan. Det finnes 5500 tinndøler i kommunen.

Tokke er en vidstrakt kommune vest i Telemark fylke. Kommunesenteret ligger i Dalen og hele kommunen har ca. 2100 innbyggere. 

Vinje er en kommune langt oppe i Telemark fylke. Kommunesenteret er Åmot og antallet vinbygg (innbyggernavnet) er noe over 3700.

Fylkeskart med kommuner

Kartet viser kommunene i Telemark fylke. Kommuner farget grønne er de som Sandalsand har bilder fra, eller omtaler i tekstartikler. Som leseren bare med et blikk vil skjønne, her foreligger det store muligheter for reising og utforsking framover. Følg gjerne disse lenkene og få opp alle artikler fra kommunene: 

KRAGERØ | MIDT-TELEMARK | NOTODDEN | PORSGRUNN | SKIEN | TINN | TOKKE | VINJE

Denne artikkelen med bilder fra Telemark oppdateres når nye kommuner besøkes og nye fotos foreligger. Les om fylket på Wikipedia, og for å gjenta innledningen, les hovedoppslaget om Telemark her på Sandalsand

Kommuneinndelingen i Telemark
Kommuneinndelingen i Telemark