Båtturer

Det er et assortert utvalg av båtturer du finner beskrivelser av her. Noen av dem er med ferjer, andre med mindre farkoster.

Om turene

Ferjereiser er av kortvarig karakter. Her på Sandalsand inngår de gjerne som ledd i beskrivelsen av en større bilreise. Et par artikler fra overveiende bilturer er likevel tatt med også nedenfor.

En ferjereise er heller ikke lenger en «kjærleikens ferjereise», for de blir færre, de blir raskere og de blir i liten grad en opplevelse i sin egen rett. Når du likevel møter denne overskriften, er det fordi noen reiser med ulike typer båter eller skip, er mer særpregede og ikke minst berømte enn andre. Her finner du også artikler som inneholder videoer fra nettopp disse reisene.

Sandalsand er ikke et båtmenneske, i betydningen småbåtmenneske. Derfor finner du ikke artikler her om akkurat det. Du som leser får se hva som kommer her etter hvert, for alt er åpent. Merk dessuten at du finner en rekke artikler under andre overskrifter, om kystkultur, båtmuseer og nært beslektede temaer. Noen av dem er også lagt inn nedenfor, uten at besøket medførte en faktisk båttur.

Illustrasjonen øverst på siden er fra Sognefjorden, en ferje legger ut fra Hella ferjekai og skal over til Dragsvik på andre siden.

Oppslag om båtturer

Lysefjorden med båt

Lysefjorden med båt

Finn ut hva du kan oppleve ved å dra fra ende til annen på Lysefjorden, sjøveien. Bli også kjent med hvordan du rent praktisk skal gjennomføre...

Ferja slepper seg laus frå kaia på Eikøy, og lanternene lagar ei lomme av lys som flytter seg bortover fjorden med ferja inni. I salongen under dekk er motorduren grodd saman med båten, den sit i veggene den dirringa, eller skranglinga i ein kaffekopp som står skeivt på ei skål på eit bord. (Fra Kjærleikens ferjereiser av Edvard Hoem)

Bilturer

Båtturer

Togturer

Pin It on Pinterest

Share This