Hvem

Der er et stort utvalg av turer og kulturopplevelser på Sandalsand Norge, den norskspråklige delen av en internasjonal reiseside. Bli kjent med personen og historien bak nettstedet.

Bård Humberset - Sandalsand

Grunnlegger av nettsiden Sandalsand heter Bård Humberset. Jeg er statsviter av utdannelse, og har jobbet siden slutten av 1980-tallet med analyse, rådgivning og revisjon. Jeg er også far til tre og bosatt i Stavanger.

På denne siden skal du få lese litt om forfatteren og utviklingen av Sandalsand fra den spede starten i 2011. Nettsiden foreligger i to varianter. En engelskspråklig versjon (Global) og den du nå leser på norsk (Norge).

Sandalsand er dessuten til stede på flere sosiale medier. 

 

Bakgrunn

Det at jeg har interesser utenfor meg selv og mitt, og manglende interesse for hytteliv og sofaligging, har gjort det mulig for meg å utnytte rause norske ferie- og fritidsordninger til det beste for meg og mine gjennom mange år. Det betyr at den siden du nå leser er en fritidsaktivitet, en hobby om man vil.

Jeg skriver selv alle artiklene og lar i det alt vesentlige mine egne bilder tjene som illustrasjoner. Faktainformasjon kan komme fra kilder oppgitt i artiklene, men sammensatt av forfatteren i en helhetlig framstilling. Innholdet er ikke sponset eller på annen måte betalt av andre. 

Den snurrende kloden under viser med oransje farge hvilke land som Sandalsand har besøkt og omtalt. (Gi kloden noen sekunder til å vise seg fram.)

Sandalsand Global – 2011

Bortsett fra noen meget lange reiser i yngre år, er det korte feriereiser du kan lese om på det engelskspråklige nettstedet Sandalsand – Global travelling. Reisebeskrivelsene går opptil 40 år tilbake i tid, og strekker seg til 77 land på de fleste kontinenter.

Sandalsands reiser verden over har vært tilgjengelig på nett siden august 2011. Det begynte i grunnen med at jeg satt med noen temmelig lange reisebrev sendt på e-post hjem, og enkelte dagbøker tastet inn på smarttelefonen underveis på noen av de nyeste reisene. Ideen som oppsto var at dette var et materiale som var så velformulert og spennende, at det godt kunne nå en videre lesekrets. Dessuten hadde jeg omfattende dagboknotater og reisebrev fra de første langreisene. Disse kunne digitaliseres og deretter publiseres.

Tanken var å framstille alt på en norskspråklig nettside, men bare dager etter første publisering ombestemte jeg meg. Engelsk måtte det være, for da kunne innholdet nå ut til en langt videre leserkrets – særlig fordi reisene gikk for seg i fremmede land.

Og så bare vokste prosjektet og jeg la til nye reiser etter hvert som de kom. Hullene i tid ble fylt med andre reisebeskrivelser når jeg fikk anledning til å jobbe med dem. Noen av hullene har jeg ennå ikke klart å tette.

Sandalsand Norge – 2014

Denne norske delen så dagens lys i juni 2014 og har med tiden fått større aktivitet enn den «globale» nettsiden.

Det ligger en god del artikler om Norge på den engelske delen av Sandalsand. Vi har selvsagt mye å vise fram for utlendinger, enten de har valgt å bosette seg her, eller kommer som turister. Den nettsiden du er på nå, gir deg et stort antall beretninger fra turer til fots, på hjul, skinner eller kjøl til et stort antall steder i Norge. Finn dem i menyvalgene.

Foruten omtaler av reisene i seg selv, som jo har høy egenverdi, er det lagt stor vekt på å trekke fram kulturelle opplevelser på alle de små og store reisemålene. Du skal få både god lesning og et godt oppslagsverk. Dette er vel og merke ikke en side for rosabloggere eller ekstremsportutøvere.

Sandalsand Norge Logo

Sosiale medier

Hva så med sosiale medier? Joda, reiseaktiviteter framgår også på andre sosiale plattformer.

Du kan finne Sandaltweet på Twitter, Sandalgram på Instagram, Sandalfilm på YouTube, og altså Sandalsand her. «Sandal..» i forskjellige varianter er for den offentlige reisedelen av meg. Mitt yrkesaktive liv framkommer på LinkedIn og privat har jeg en nokså sovende konto på Facebook. Hvorfor heter det Sandalsand forresten? Finn svaret.

Du vil på Sandalsand nesten ikke finne tekstlige omtaler eller bilder av meg selv, og ingen omtaler eller bilder av min nærmeste familie og venner. Jeg søker altså en balanse mellom å være privat utleverende, og å dele personlige opplevelser med dere. Ta kontakt om du lurer på noe, svar gjerne på spørsmålene i leserundersøkelsen og abonner for å få et gratis varsel på e-post når nye artikler publiseres.

Oppslag fra livet ved tastaturet

Finn tilsvarende kategori av artikler på Sandalsand Global. Der heter den Writing and Publishing og omhandler både det å reise, som nedenfor, men også mer om det å drive et nettsted som dette.

 

Velkommen

Velkommen

Velkommen til Norge.sandalsand.net. Dette er en nettsted for reiser i hele Norge og for særskilte opplevelser i Sør-Rogaland. Siden er en underside...

Dette er Sandalsands åndsverk

Dette nettstedet er gratis å lese, men tenk litt over dette om du vil mer:

 

Kommersiell gjenbruk eller kopiering av materiale fra dette nettstedet uten skriftlig tillatelse fra eier er ikke tillatt (Kontakt). Utdrag kan anvendes dersom Sandalsand oppgis som kilde, og/eller det legges inn hyperkobling til norge.sandalsand.net

 

© 2011-2021 Sandalsand – Global Travelling. All rights reserved. Dette er et åndsverk.

Hvem

Abonner

Kontakt

Person-vern

Reisemål

Bil, Båt, Tog

Fotturer

Opplevelser

Media

Hvem

Pin It on Pinterest

Share This