Hvem

Hvem er Sandalsand? Bli kjent med personen bak navnet. Les historien om nettstedet og hva som er drivkraften bak det å bygge et så rikt innhold. 

Bård Humberset - Sandalsand

Der er et stort utvalg av turer og kulturopplevelser på Sandalsand Norge, den norskspråklige delen av en internasjonal reiseside. 

Grunnleggeren av nettsiden Sandalsand heter Bård Humberset. Jeg er statsviter av utdannelse, og har i mange år jobbet med analyse, rådgivning og revisjon. Jeg er også far til tre og bosatt i Stavanger.

På denne siden skal du få lese litt om utviklingen av Sandalsand fra den spede starten i 2011. Nettsiden foreligger i to varianter. En engelskspråklig versjon  med reiser i hele verden, og den du nå leser på norsk med reisemål kun i Norge.

Sandalsand er dessuten til stede på flere sosiale medier.

Bakgrunn

Det at jeg har interesser utenfor meg selv og mitt, og manglende interesse for hytteliv og sofaligging, har gjort det mulig for meg å utnytte rause norske ferie- og fritidsordninger til det beste for meg og mine gjennom mange år. Det betyr at den siden du nå leser er en fritidsaktivitet, en hobby om man vil.

Jeg skriver selv alle artiklene og lar i det alt vesentlige mine egne bilder tjene som illustrasjoner. Faktainformasjon kan komme fra kilder oppgitt i artiklene, men sammensatt av forfatteren i en helhetlig framstilling. Innholdet er ikke sponset eller på annen måte betalt av andre. 

Sandalsand – 2011

Bortsett fra noen meget lange reiser i yngre år, er det korte feriereiser du kan lese om på det engelskspråklige nettstedet Sandalsand. Reisebeskrivelsene går opptil 40 år tilbake i tid, og strekker seg til over 80 land på de fleste kontinenter.

Sandalsands reiser verden over har vært tilgjengelig på nett siden august 2011. Det begynte i grunnen med at jeg satt med noen temmelig lange reisebrev sendt på e-post hjem, og enkelte dagbøker tastet inn på smarttelefonen underveis på noen av de nyeste reisene. Ideen som oppsto var at dette var et materiale som var så velformulert og spennende, at det godt kunne nå en videre lesekrets. Dessuten hadde jeg omfattende dagboknotater og reisebrev fra de første langreisene. Disse kunne digitaliseres og deretter publiseres.

Tanken var å framstille alt på en norskspråklig nettside, men bare dager etter første publisering ombestemte jeg meg. Engelsk måtte det være, for da kunne innholdet nå ut til en langt videre leserkrets – særlig fordi reisene gikk for seg i fremmede land.

Og så bare vokste prosjektet og jeg la til nye reiser etter hvert som de kom. Hullene i tid ble fylt med andre reisebeskrivelser når jeg fikk anledning til å jobbe med dem. Noen av hullene har jeg ennå ikke klart å tette.

Sandalsand's World Map 2024

81 land (grønn farge) er besøkt av Sandalsand. De har omtaler og bilder på nettsiden.

Sandalsand Norge – 2014

Denne delen så dagens lys i juni 2014, og har med tiden fått større aktivitet enn den «globale» nettsiden. Her deler forfatteren opplevelser og inntrykk fra og om Norge, på norsk.

Det ligger en god del artikler om Norge på den engelskspråklige, internasjonale delen av Sandalsand. Vi har selvsagt mye å vise fram for utlendinger, enten de har valgt å bosette seg her, eller kommer som turister. Den nettsiden du er på nå, gir deg et stort antall beretninger fra turer til fots, på hjul, skinner eller kjøl til nær sagt alle hjørner av Norge. Finn dem i menyvalgene.

Foruten omtaler av reisene i seg selv, som jo har høy egenverdi, er det lagt stor vekt på å trekke fram kulturelle opplevelser på alle de små og store reisemålene. Mange av artiklene er heller ikke knyttet til bestemte fysiske reisemål, men tar for seg forskjellige sider av det norske samfunnet og våre tradisjoner. Du skal få både god lesning og et godt oppslagsverk. Dette er vel og merke ikke en side for rosabloggere eller ekstremsportutøvere.

Kommuner i grønn farge er besøkt av Sandalsand. De har omtaler og/eller bilder på nettsiden.

252 kommuner i Norge (grønn farge) er besøkt av Sandalsand. De har omtaler og bilder på nettsiden.

Sosiale medier

Hva så med sosiale medier? Joda, reiseaktiviteter framgår også på andre sosiale plattformer.

Du kan finne Sandaltweet på X (Twitter), Sandalgram på Instagram, Sandalfilm på YouTube, og altså Sandalsand her. «Sandal..» i forskjellige varianter er for den offentlige reisedelen av meg. Mitt yrkesaktive liv framkommer på LinkedIn og privat har jeg en nokså sovende konto på Facebook. Hvorfor heter det Sandalsand forresten? Finn svaret.

Du vil på Sandalsand nesten ikke finne tekstlige omtaler eller bilder av meg selv, og ingen omtaler eller bilder av min nærmeste familie og venner. Jeg søker altså en balanse mellom å være privat utleverende, og å dele personlige opplevelser med dere. Ta kontakt om du lurer på noe, besvar gjerne spørsmålene i leserundersøkelsen og abonner for å få et gratis varsel på e-post når nye artikler publiseres.

Dette er Sandalsands åndsverk

Da håper jeg du har fått svar på spørsmål om «Hvem er Sandalsand». Dermed skjønner du også at dette er et åndsverk, med én person bak. Du skal i forlengelsen av det få vite enda litt til. Dette nettstedet er gratis å lese, men tenk litt over dette:

Kommersiell gjenbruk eller kopiering av materiale fra dette nettstedet uten skriftlig tillatelse fra eier er ikke tillatt (Kontakt). Utdrag kan anvendes dersom Sandalsand oppgis som kilde, og/eller det legges inn hyperkobling til norge.sandalsand.net

© 2011-2024 Sandalsand. All rights reserved. Dette er et åndsverk.

Oppdag magien i Norge gjennom de fengslende historiene og fantastiske visuelle presentasjonene på Sandalsand. Dykk ned i over 900 artikler, 18 000 fantastiske fotografier og nesten 60 videoer som viser frem underverkene i dette fortryllende landet. Enten du søker inspirasjon til ditt neste eventyr eller bare ønsker å utforske de skjulte perlene i Norge, er Sandalsand din ultimate følgesvenn. Bli med på denne ekstraordinære reisen og la skjønnheten i Norge utfolde seg foran øynene dine.

(Kilde: En kunstig intelligens)

Hvem

Publisering

Abonner

Kontakt

Personvern

Reisemål

Bil, Båt, Tog

Fotturer

Opplevelser

Media

Hvem