Hva er det med et navn, for eksempel Sandalsand?

Sist endret 06.03.2022 | Publisert 21.10.2019Publisering |

Anslått lesetid:

Navnet Sandalsand kom litt tilfeldig. Sommeren 2011 ville jeg så smått gå i gang med å dele mine reiser på internett. Jeg så meg om etter en illustrasjon på ordet «reise». Jeg ville være anonym, så et portrett var uaktuelt. Derimot likte jeg godt bildet av en sliten fot i en tørr sandal, med sand i bakgrunnen.

 

Sandal + sand

Bildet ble tatt under hetebølgen i Paris i 2003. Det ble vignettillustrasjonen av sandal og sand. Det var lite viktig å knytte bånd til min egen bydel Sandal i Stavanger. Den koblingen ga imidlertid et ekstra løft. Det var derimot et poeng å bruke et engelsklignende navn, selv om jeg først tenkte på å etablere meg med norskspråklig side.

Første og siste ledd i navnet, sandal og sand, er begge veldig vanlige enkeltord på både norsk og engelsk. Alle forstår hva de betyr, verden over. Det sammensatte Sandalsand har den fordel at det ikke er et vanlig ord på noe språk. Det var noe jeg søkte: Et navn som ikke fantes i noen ordlister, men som samtidig var forståelig ut i fra sammensetningen. Og det var enkelt å uttale.

Dermed ville, var den grunnleggende ideen ihvertfall, søk på Sandalsand gi unike treff, nemlig bare på meg. Mine antagelser den gang stemmer med virkeligheten i dag. Den som nå søker etter SandalsandGoogle eller Bing, får opp mine to nettsteder først – før tilfeldige sandaltreff hos andre. Jeg har ingen konkurrenter. 

 

Sandalsand og andre endringer

Jeg så også for meg å bruke suffikset «..and» i sammentrekninger med andre ord. Nettstedet het først Sandalsand, global trekking. Etter hvert innså jeg at det var lite «trekking» involvert, mer fotturer og reising på annen måte. Følgelig ble underteksten endret til global travelling. Merk at jeg skriver på britisk engelsk med dobbel-L i «travelling». Den norske siden hadde først tilnavnet på norsk, men endret på et tidspunkt navnet til Norge.

Senere da jeg skulle samkjøre mediekanalene mine, viste det seg at Sandalsand-navnet på Instagram og Twitter var låst, så jeg fikk laget vrien med Sandalgram og Sandaltweet. Dessverre oppdaget jeg for seint at Sandalfilm er en egen filmgenre, med sverdscener i ørken. Det gjør imidlertid ikke så mye. Sandalsand Media er etablert som en slags sekkekategori både på YouTube og de andre sosiale kanalene.

 

DotNet

Da jeg i 2013 skulle starte for «meg selv», så var Sandalsand ledig på blant annet det internasjonale domenet .net, men faktisk ikke på det tidspunktet på .com. No-endelsen for nettsider fra Norge er forbeholdt firmaer, hvilket Sandalsand ikke er. DotNet-domenet passet meg i grunnen ganske så fint, så derfor ble det sandalsand.net.

 

To illustrasjoner

Her er to portretter av meg som figurerer på nettsiden. Det ene ble tatt i 2009 i Angkor (Kambodsja), og det andre i 2019 på Bogstad gård i Oslo. Du vil fremdeles ikke finne mange portrettbilder av meg, hverken her på Norge eller på den engelskspråklige siden Sandalsand Global. Jeg utleverer mitt reise- og opplevelsesliv, men i svært liten grad (andre deler av) mitt privatliv og bilder av meg selv. Bilder av familie og venner finner du ikke. 

Les mer om meg i menyvalget Hvem.