Bilder fra Møre og Romsdal

Sist endret 19.11.2022 | Publisert 14.08.2015Bilder, Møre og Romsdal | , , , , , , , , , , , , , , ,

Anslått lesetid:

Her finner du bilder fra Møre og Romsdal, sortert kommunevis. Nye reiser vil føre til oppdatering av kommunealbumene.

Les hovedoppslaget om Møre og Romsdal.

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

Her finner du kommunealbum fra kommuner i Møre og Romsdal.

Averøy er en kommune på Nordmøre i Møre og Romsdal. Foruten øya av samme navn består kommunen av flere store og mindre øyer lengst mot vest. Bildene er fra en rundtur på øya, inklusive Kvernes stavkirke og starten på Atlanterhavsvegen.

Langt inne i Møre og Romsdals fjordlandskap finner vi Fjord kommune. Bildene er fra en biltur langs Nasjonal turistveg Trollstigen-Geiranger som passerer gjennom kommunen.

Giske er en godt befolket øykommune like nord for Ålesund. Fylket er Møre og Romsdal. Bildene er fra flere av øyene, blant annet Giske middelalderkirke og Alnes fyr på Godøy.

Gjemnes ligger nord i Møre og Romsdal, med fjorder og fjell, og en relativt skrinn befolkning. Bildene er fra en gjennomreise langs E39.

Hareid på Sunnmøre deler øya Hareidlandet med nabokommunen Ulstein. Vi er i Møre og Romsdal fylke og bildene er fra en biltur fra sørvest, og tilbake, på hovedveien Fv61. Kommunen har ellers skrint med veier, for arealet er ikke stort.

Hustadvika er nok mest kjent for to ting: En av naturens mest lunefulle havstrekninger og en menneskeskapt Atlanterhavsvei. Det er den siste bildene fra denne samlingen er hentet, på en strålende vakker sommerdag. Vi er i Møre og Romsdal fylke, lengst mot vest må skjønne.

Her følger først et par veldig gamle bilder og dernest en mengde bilder fra et nytt besøk til klippfiskbyen Kristiansund langt mot nord og vest i Møre og Romsdal fylke. Her er motiver fra alle "landene" som omkranser sundet, og dessuten fra det henrivende øysamfunnet Grip langt til havs.

Bilder fra Molde kommune i Møre og Romsdal. Først noen eldre bilder, dernest en lang rekke fotos fra severdighetene i sentrum og litt rundt om i kommunen.

Bilder fra Rauma kommune i Møre og Romsdal. Motivene er hentet ut av togvinduet på Raumabanen, fra Åndalsnes, Trollveggen og opp Trollstigen.

Sula er ikke store kommunen, og man kjører gjennom temmelig raskt. Vi er like sør for Ålesund i Møre og Romsdal fylke.

Bilder fra Stranda kommune i Møre og Romsdal. Bildene er fra Geiranger, en ferjetur ut fjorden, en biltur over fjellet og videre vestover flere steder.

Ulstein er en av to kommuner på øya Hareidlandet på Sunnmøre. Vi er i Møre og Romsdal fylke. Bildene er i all hovedsak fra kommunesenteret Ulsteinvik.

Vestnes har sine fjordarmer og forbinder på en måte Sunnmøre med Romsdal. Vi er da i Møre og Romsdal fylke. Bildene er fra en biltur på E39 fra sør til nord.

Bilder fra Volda kommune i Møre og Romsdal. De fleste bildene er fra sentrum, med kirke og bygdemuseum, mens andre er fra rundt om i kommunen.

Bilder fra Ørsta kommune i Møre og Romsdal. Motivene er hentet fra bilturer flere steder i kommunen, og fra kommunesenteret med samme navn.

Bilder fra Ålesund kommune i Møre og Romsdal. Byvandring i sentrum og utsiktsbilder fra Aksla fra et par besøk til byen. Dessuten flere bilder fra museene i byen.

Fylkeskart med kommuner

Kartet under viser kommunene i Møre og Romsdal fylke. Kommuner farget grønne er de som Sandalsand har bilder fra, eller omtaler i tekstartikler. Følg gjerne disse lenkene og få opp artikler fra kommunene: 

Averøy | Fjord | Hustadvika | Giske | GjemnesHareid | Kristiansund | Molde | Rauma | Stranda | Sula | Ulstein | Vestnes | Volda | Ørsta | Ålesund 

Kommuneinndelingen i Møre og Romsdal
Kommuneinndelingen i Møre og Romsdal.

Denne artikkelen med bilder fra Møre og Romsdal ble først publisert i 2015 og omarbeidet i 2021. Den oppdateres når nye kommuner besøkes og nye fotos foreligger. Les om endringene i kommune- og fylkesinndelingen fra 2020 og hvordan denne nettsiden har håndtert dem

Kartet antyder at egne reiser har er et potensiale for utvikling. Det må jo være mulig å ha en god lang sommerferie både i indre og ytre strøk, i så vel nord som sør i Møre og Romsdal. Les om fylket på Wikipedia.

Pin It on Pinterest

Share This