Engineerium, Fornebu

Sist endret 29.04.2024 | Publisert 14.02.2018Akershus, Museer |

Anslått lesetid:

På Fornebu finner vi et interaktivt teknologisenter, Engineerium, hvor store og små kan gi seg over av norske ingeniørbragder innen olje- og gassbransjen, så vel som å utfordre egne evner i tekniske og logiske øvelser.

OPPDATERING: Engineerium stengte våren 2024 på permanent basis. Det er veldig synd. Denne siden ligger nå her inntil videre, i tilfelle noen skulle komme på tilsvarende gode idé. 

 

Opplevelser

Engineerium åpnet i 2012 og disponerer et lokale på 2000 kvadratmeter. Her finner vi ingeniørkunst i form av modeller, interaktive installasjoner og 3D-visualiseringssimulator. Olje- og gassbransjen viser seg fram for et bredt publikum i alle aldre. Hit kommer det skoleklasser, hit kommer foreldre og barn, og hit kommer det andre som bare dropper innom for å se hva det handler om. 

De enorme rikdommene som har drysset over landet gjennom de siste femti årene, kom ikke av seg selv. Mye av grunnlaget for suksessen kom av de ingeniørbedriftene som lå bak utviklingen av boreinstallasjoner langt til havs, rørledningene som knyttet dem sammen med fastlandet, og de små og store bragdene som skapte noen av verdens største menneskeskapte konstruksjoner.

Engineerium vektlegger teknologiutvikling og innovasjon, setter det inn i en ramme der klima og energiforbruk illustreres, og gir oss mulighet gjennom praktiske og teoretiske øvelser å forstå hva som foregår.

 

Akershus - Bærum - Fornebu - Engineerium

Engineerium finner vi i temmelig så stilfullt utformede lokaler

 

Praktisk

Engineerium finner vi i samme bygg som Aker Solutions og Quality Hotel Expo, rett over veien for Telenor Arena. Vi er ut mot Fornebu i Bærum. 

 

 

Engineerium er åpen daglig unntatt lørdager ca. 9-17. De tilbyr muligheter for møterom, teambuilding, barnebursdager og opplegg for skoleklasser. Det er Aker Solutions som står bak museet.

OPPDATERING: Engineerium stengte våren 2024 på permanent basis. Det er veldig synd. Denne siden ligger nå her inntil videre, i tilfelle noen skulle komme på tilsvarende gode idé. 

Liknende tematikk finner vi for øvrig i Norsk Teknisk Museum i Oslo og Norsk Oljemuseum i Stavanger.

Her er noen flere bilder: