VIDEO – Rosendal og Ramsvik kolonihage

Sist endret 09.01.2023 | Publisert 03.11.2015Rogaland, Videoer |

Anslått lesetid:

Se en video fra Rosendal og Ramsvik kolonihage, en av Stavangers fire kolonihager. Den ble etablert i 1917 og har 110 parseller.

Hagen ligger gjennomgående flatt terreng i søndre enden av Stavangers østre del. De to delene av navnet viser til at de opprinnelig var to kolonihager. Den er som de andre kolonihagene i byen åpen for andre enn kolonistene i sommersesongen.

Se først denne video fra Rosendal og Ramsvik kolonihage og les deretter om kolonihager som fenomen i spesialartikkelen. Der finner du også videoer fra de tre andre kolonihagene i Stavanger. Hver video har dessuten fått sitt eget oppslag her på nettsiden, lik det du er på nå: Eiganes, Strømvik, og Våland

 

 

 

Ifølge Wikipedia ble den første norske kolonihage åpnet i 1907 i Oslo, men det skal ha vært Halden som var først, ni år tidligere. Stavanger fikk sine fire i 1916-1917. I begynnelsen var det bare tillatt å dyrke mat. Senere fikk de lov til å sette opp verktøyboder og som årene gikk også hytter. Norge har kolonihager i byene Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Skien, Sandefjord, Tønsberg og Haugesund.

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.