VIDEO – Rosendal og Ramsvik kolonihage

Sist endret 09.01.2023 | Publisert 03.11.2015Rogaland, Videoer |

Anslått lesetid:

Se en video fra Rosendal og Ramsvik kolonihage, en av Stavangers fire kolonihager. Den ble etablert i 1917 og har 110 parseller.

Hagen ligger gjennomgående flatt terreng i søndre enden av Stavangers østre del. De to delene av navnet viser til at de opprinnelig var to kolonihager. Den er som de andre kolonihagene i byen åpen for andre enn kolonistene i sommersesongen.

Se først denne video fra Rosendal og Ramsvik kolonihage og les deretter om kolonihager som fenomen i spesialartikkelen. Der finner du også videoer fra de tre andre kolonihagene i Stavanger. Hver video har dessuten fått sitt eget oppslag her på nettsiden, lik det du er på nå: Eiganes, Strømvik, og Våland

 

 

 

Ifølge Wikipedia ble den første norske kolonihage åpnet i 1907 i Oslo, men det skal ha vært Halden som var først, ni år tidligere. Stavanger fikk sine fire i 1916-1917. I begynnelsen var det bare tillatt å dyrke mat. Senere fikk de lov til å sette opp verktøyboder og som årene gikk også hytter. Norge har kolonihager i byene Oslo, Stavanger, Trondheim, Drammen, Skien, Sandefjord, Tønsberg og Haugesund.

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

 

 

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This