Anslått lesetid:

Her finner du bilder fra Innlandet, sortert kommunevis. Nye reiser vil føre til oppdatering av kommunealbumene.

Les hovedoppslaget om Innlandet.

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

Kommunealbum fra Innlandet. Fylket er sammensatt av de to tidligere fylkene Hedmark og Oppland.

Alvdal ligger temmelig langt mot nord i Innlandet. Bildene her er fra flere steder i kommunen, både sentrum, museer og fra underverker fra naturens side. Glomma flyter rolig gjennom Alvdal. Og her finner vi Kjell Aukrusts vidunderlige verden.

Enig og tro til Dovre faller. Som det heter. Det er nok temmelig lenge til. Her er i alle fall noen bilder tatt fra rullende tog over Dovre, og fra stasjoner langs jernbanelinjen. Dessuten er der bilder fra biltur nordover i kommunen, og en fottur inn til et spektakulært utsiktspunkt. Kommunen Dovre ligger i Innlandet fylke.

I fra kommunen lengst sør i Innlandet, er det kanalen tilhørende Haldenvassdraget som primært er blitt representert.

Folldal er kommunen nord i Innlandet som både forbinder øst og vest, og veien sør gjennom Rondane. Bildene er mest fra naturen, men viser også at Folldal gruver i flere hundre år var en viktig næring.

Bilder fra Gran kommune i Innlandet. Vi er på Hadeland og kommunen med en rekke spennende attraksjoner, foruten vakkert jordbruksland selvsagt.

Bilder fra Hamar kommune i Innlandet fylke. Sentrumsbilder i ganske vid omkrets.

De fleste bildene fra kommunen langt mot øst og nesten helt sør i Innlandet, er fra festningen høyt over Glomma.

Langt nordøst i Innlandet fylket ligger Lesja, et bredt dalføre med rike kulturtradisjoner og mye natur. Bildene er fra en reise med Raumabanen gjennom kommunen.

Bilder fra Lillehammer kommune i Innlandet. Utvalget kommer fra sentrumsgatene, Maihaugen friluftsmuseum og de olympiske anleggene.

Bilder fra Lom kommune i Innlandet. Dette er en vidstrakt kommune som blant annet omfatter Jotunheimen. Veien over Sognefjellet er spennende, og kommunesenteret har flere severdigheter.

Sentralt i Valdres finner vi Nord-Aurdal kommune. Bildene i dette albumet er mest fra Valdres folkemuseum i Fagernes. Albumet er illustrert av selveste valdresrosa som vi finner på nær sagt alle låvebygninger i kommunen. Fylket heter Innlandet.

Her følger en samling bilder fra Nord-Fron kommune nord i Gudbrandsdalen (Innlandet fylke). Noen av bildene er tatt fra tog i fart, andre fra biltur innover i fjellet på setervei.

Rendalen er en kommune i Østerdalsregionen i Innlandet fylke. Bildene er fra en biltur fra nord til sør i kommunen.

Ringebu kommune i Gudbrandsdalen er representert ved naturbilder fra fjellstrøk i høstdrakt, og fra både biltur og togtur gjennom denne kommunen i Innlandet fylke.

Bilder fra Ringsaker kommune i Innlandet. De aller fleste i denne samlingen er fra Prøysenmuseet.

Sel ligger i Gudbrandsdalen, og bildene er fra togreise nedover elva, tettstedet Otta og biltur innover Heidal langs Sjoa. Vi er i Innlandet fylke.

Den vidstrakte, men spredtbygde kommunen Skjåk ligger lengst nord og vest i Gudbrandsdalen, i Innlandet fylke. Bildene er fra den vestligste delen, fra Grotli og Skjåkdelen av Gamle Strynefjellsveg.

Stor-Elvdal ligger i Innlandet fylke, og er ikke berømt over hele verden. Kommunen strekker seg fra sør til nord, og omvendt, og består av vann, innsjøer og skog. Bildene er fra flere steder i kommunen, også høyt til fjells.

Disse få bildene er fra tog- og bilreiser gjennom Sør-Fron kommune i Innlandet fylke. Naturbilder og fra den vakre kirken.

Denne kommunen i søndre Innlandet er her kun foreviget fra en biltur langs E16 i østlig retning.

Tynset ligger helt nord i Innlandet fylke. Området kalles vekselsvis Fjellregionen fordi det er høyt og snaufjell her. Og det er i Østerdalen og tilliggende dalfører. Bildene er fra kommunesenteret og et at dalførene sørover, Tylldal.

Bilder fra Trysil kommune i Innlandet, med et svært begrenset utvalg tatt under en biltur på gjennomreise.

I den vestligste delen av Innlandet finner vi den spredtbygde kommunen Vang. Den strekker seg over fjell i øst og vest, og lange dalfører i mellom. Bildene her er fra stavkirkene Høre og Øye, fra innsjøen Vangsmjøse, men også fra Bygdin i Jotunheimen og veien over Filefjell.

Kommunen i Valdres, Innlandet, er representert med bilder fra Lomen stavkirke og fra fjellovergangen med det forlokkende navnet Panoramavegen.

Bilder fra Vågå kommune i Innlandet. Dette er en vidstrakt kommune som blant annet omfatter Jotunheimens østre og søndre del, og det er derfra de aller fleste av disse bildene er.

Mellom Hallingdal og Gudbrandsdalen finner vi Valdres med flere kommuner, hvorav Øystre Slidre er en. Bildene er fra et par steder i kommunen. Fylket heter Innlandet.

Fylkeskart med kommuner

Kartet under viser kommunene i Innlandet fylke. Kommuner farget grønne er de som Sandalsand har bilder fra, eller omtaler i tekstartikler. Følg gjerne disse lenkene og få opp alle artikler fra kommunene:

Alvdal | Dovre | Eidskog | Folldal | Gran | Hamar | Kongsvinger | Lillehammer | Lesja | Lom | Nord-Aurdal | Nord-Fron | Rendalen | Ringebu | Ringsaker | Sel | Skjåk | Stor-Elvdal | Sør-Fron | Sør-Odal | Tynset | Trysil | Vang | Vestre Slidre | Vågå | Øystre Slidre

Kommuneinndelingen i Innlandet
Kommuneinndelingen i Innlandet

Denne artikkelen med bilder fra Innlandet ble først publisert i 2015 og omarbeidet i 2019. Den oppdateres når nye kommuner besøkes og nye fotos foreligger. Les om endringene i kommune- og fylkesinndelingen fra 2020 og hvordan denne nettsiden har håndtert dem

Kartet antyder at egne reiser har vært til mange deler av Innlandet. Likevel, der er potensiale for mer, egentlig i alle delene. Les om fylket på Wikipedia.

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This