Labbeturer ved Moslivatnet i Strand kommune

Sist endret 05.03.2022 | Publisert 05.02.2020Fjell og hei, Rogaland |

Anslått lesetid:

Moslivatnet er et rekreasjons- og hytteområde i Strand kommune i Rogaland. Vannet ligger nedsunket i terrenget med fjell på alle kanter, og er riktig så idyllisk. Vi er ikke langt fra Preikestolen, men likevel langt unna hordene som hvert år går dit.

Dette oppslaget er i grunnen bare ment å framvise bilder fra herlige naturopplevelser i to årstider – vinter og høst. Jeg har til gode å vandre i fjellheimen her, bortsett fra lengre inne og sør langs Lysefjorden. 

Den første bildeserien viser et fenomen som blir rett sjeldnere mange steder i Norge: Snø.

 

Den neste sekvensen viser bilder tatt i om lag samme landskap, men da på høstparten. Her har vi dratt opp for å se på utsikten sørover og til havs, såvel som å få en oversikt over vannet og hytteområdet. 

 

Finn fram til Moslivatnet

Vi følger bilveien til Preikestolen, som jo er godt skiltet. Ved starten på det siste lange strekket før vi runder svingen opp mot den store parkeringsplassen, tar vi til venstre opp en grusvei. Den slynger seg oppover i terrenget til den ikke går lengre. I prinsippet, for der er nemlig en bom nede ved hovedveien. Her følger et Googlekart som viser plasseringen i verden.

 

 
Jeg vil imidlertid like greit henlede oppmerksomheten mot turforslagene på nettstedet Ut. Sjekk ut kartet.

Les andre oppslag på Sandalsand fra Strand kommune.