Fjellheisen i Tromsø

Sist endret 05.08.2023 | Publisert 28.08.2020Kultur, Troms |

Anslått lesetid:

Med Fjellheisen er det slik at man enten klatrer opp eller ned, eller tar gondolheisen begge veier. Uansett kommer man opp på toppen til en fantastisk utsikt over Tromsø. I alle fall på fine dager, som da vi tok turen.

Opplevelser

Det heter seg vel at er man i Tromsø, så må man definitivt oppsøke Fjellheisen. Den bringer deg fra tilnærmet fjordnivå (50 moh.) opp til fjellkanten Storsteinen, 421 meter over havet. Fire minutter tar det, i en av de to gondolene, Isbjørnen og Selen. Nå var det på tredje Tromsø-besøk jeg kom meg opp, og det på en overvettes strålende dag.

Fjellheisen har løftet godtfolk og andre opp på fjellet like siden 1961. Oppe på toppen finner man en restaurant hvor man kan innta varme og kalde retter inne, eller ute på en slags pir som henger ut i løse lufta. Ellers er det bare å vandre bortover stupet på begge sider av henget og nyte utsikten over mot Tromsøya og byens sentrum.

Noen velger å gå innover fjellet, men da er det vel og merke topp etter topp inntil man når for eksempel Tromsdalstinden 1238 meter over havet.

Gondolene tar 22-25 passasjerer, men koronasommeren 2020 da vi kom, var kapasiteten lavere. Ikke desto mindre, det var lite ventetid både oppe og nede – selv på denne vakre dagen.

For de som vil gå opp, er det med nepalsk hjelp laget en «sherpatrapp» fra Fløyvegen (85 moh.) til platået nedenfor Fjellheisens øvre stasjon. Den trappa bør man ta seg i akt på, vinterstid.

Les mer

For informasjon om avganger og mye mer, slå opp nettsiden til Fjellheisen.

Jeg legger ikke inn et kart i denne artikkelen. Derimot skal du få lenker til andre artikler på Sandalsand.

LES MER: