Sandalsand blir tryggere og slankere

Sist endret 15.05.2021 | Publisert 27.09.2018Ved tastaturet |

Den sammenkoblede verden har blitt et farligere sted å bo. Jeg snakker ikke om sikkerhet som sådan, selv om noen kan inkludere det også. Jeg peker på det faktum at kommunikasjon over internett har blitt mer og mer sårbar.

 

Hvorfor trygge sider

Hacking er en velkjent trussel, avlytting av kommunikasjon mellom datamaskiner og andre elektroniske enheter har blitt lettere, og vi etterlater flere og flere spor på stiene vi følger under surfing og annen aktivitet på nettet. For eksempel betyr netthandel at vi overfører sensitiv informasjon som kan utnyttes for kriminelle formål.

Google og andre store aktører har i løpet av de siste par årene vært tydelige på at elektronisk kommunikasjon mellom et nettsted og dets brukere bør skje i et kryptert miljø. SSL – secure sockets layer – gjør den digitale verden til et tryggere sted. For alle.

 

Fra http til https

Sandalsand er ikke et kommersielt nettsted, men det har likevel vært et økende behov for å flytte til et SSL-miljø. Jeg vil ikke at nettstedet mitt skal bli merket som usikkert av søkemotorene. I løpet av de siste dagene har jeg gjort en viktig endring:

Adressen til nettsidene mine er nå HTTPS i stedet for bare HTTP. Den ekstra S-en betyr sikker. Du vil på din nettleser finne en hengelås i adresselinjen som illustrasjon på nettopp det.

For det andre, etter som internettverdenen utviklet seg etter midten av 1990-tallet, ble vi vant til å bruke WWW (World Wide Web) i en nettadresse – eller URL som det kalles. Dette er i ferd med å bli foreldet. Det er egentlig ikke nødvendig å inkludere WWW i nettadressen, så jeg dropper den.

Det som ble kalt www.norge.sandalsand.net er nå norge.sandalsand.net.

 

Fjerning av www og veien videre

Til sammen betyr alt dette at adressen har blitt både sikrere og slankere. http: // www.norge.sandalsand.net er blitt avleggs. Nå er det https: // norge.sandalsand.net som gjelder.

Jeg har gjort mitt beste for å gjøre denne overgangen så smidig som mulig, slik at leserne kan konsentrere seg om det gode innholdet. Jeg vil anta at hele overgangen vil ta litt tid før jeg kan kalle den en suksess. Vær tålmodig. Tusenvis av gamle lenker har blitt endret og støttesystemer er i gang for å fikse resten. Lenker fra eksterne nettsteder og fra søkemotorene vil ta tid å korrigere, og jeg kontrollerer ikke alt selv. Jeg står imidlertid på for å gjøre det som trengs for at alt skal fungere. 

Sandalsand Global, med historier fra hele verden, i engelsk språkdrakt, har gått gjennom en tilsvarende endring: Den heter nå https://sandalsand.net. For også der er WWW fjernet og S-en lagt til.

Les også den oppdaterte omtalen av personvern.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget? Er det noe du likte spesielt godt, eller er uenig i vurderingen av. Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

Skriv en epost til Sandalsand.

For artikler som er nyere enn 180 dager har du også mulighet til å dele din kommentar med andre her. Da vises et kommentarfelt som du kan bruke. Du må legge inn navn og epostadresse. Epostadressen blir ikke vist til andre, men det gjør navnet og kommentaren. Bruk derfor gjerne et anonymt navn om du ønsker. Du kan også lenke til et nettsted du selv driver (for egenpromotering).

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This