VIDEO – Urnes stavkirke

Sist endret 06.03.2022 | Publisert 23.11.2015Vestland, Videoer |

Anslått lesetid:

Se en video fra Urnes stavkirke. Den er nummer 58 på UNESCOs World Heritage List (verdensarvlisten).

Stavkirken ligger strålende til ved Lustrafjorden langt inne i Sogn. Oppføringen fant sted i første halvdel av 1100-tallet. Kirken er den eldste av de 28 gjenværende stavkirkene. Særlig er treskjæringsarbeidene forseggjorte. Utskjæringene er nemlig enestående og har gitt kirken den berømmelse den fortjener.

Denne videoen er del av en serie fra norske stavkirker. Se spillelisten på YouTube eller her på Sandalsand. Etter at du har sette denne video, kan du lese oppslaget om Urnes stavkirke og artikkelen som gir rammen om vårt besøk. Stavkirker som fenomen er behandlet i en spesialartikkel.

Audio: Middelaldermusikk

 

 

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This