VIDEO – Kaupanger stavkirke

Sist endret 11.11.2022 | Publisert 24.11.2015Vestland, Videoer |

Anslått lesetid:

Se en video fra Kaupanger stavkirke. Kirken står i skråningen opp fra Sognefjorden, ble bygget i 1137, og er en av landets eldste stavkirker. Den er ombygget og utvidet, og ble til og med hvitmalt som andre norske kirker for over hundre år siden.

Imidlertid er selve middelalderkonstruksjonen intakt. Kirken anses som en godt bevart kirke. Den er nok mer spennende inni enn utenpå, så bli med inn. Visste du at den har musikknoter tegnet på veggene?

Denne videoen er del av en serie fra norske stavkirker. Se spillelisten på YouTube eller her på Sandalsand. Etter at du har sett denne video, les oppslaget om Kaupanger stavkirke og artikkelen som gir rammen om vårt besøk. Stavkirker som fenomen omtales i en spesialartikkel.

Audio: Middelaldermusikk

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This