VIDEO – Borgund stavkirke

Sist endret 05.03.2022 | Publisert 24.11.2015Vestland, Videoer |

Anslått lesetid:

Se video fra Borgund stavkirke. Borgund daterer seg tilbake til slutten av 1100-tallet. Den hadde en strategisk beliggenhet i Sogn og Fjordane ved gamleveien som forbandt øst og vest i Norge. 

Dette er en helt slående vakker kirke. Det er den best bevarte av alle stavkirker og den ser ut som en stavkirke skal se ut. Videoen tar deg også med inn i den. Det er for så vidt også fascinerende å lese de kommentarene som er kommet inn på videoen på YouTube. Det er tydelig at middelalderens mørke mystikk hviler tungt over en del mennesker også i vår tid.

Denne video fra Borgund stavkirke er del av en serie fra norske stavkirker. Se spillelisten på YouTube eller her på Sandalsand. Les også oppslaget om Borgund stavkirke og artikkelen som gir rammen om vårt besøk. Stavkirker som fenomen er behandlet i en spesialartikkel.

Audio: Middelaldermusikk

 

 

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This