Bilder fra Rogaland

Sist endret 19.11.2022 | Publisert 14.08.2015Bilder, Rogaland | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Anslått lesetid:

Her finner du bilder fra Rogaland, sortert kommunevis. Nye reiser vil føre til oppdatering av kommunealbumene.

Les hovedoppslaget om Rogaland.

Dette er en underside av BILDER som har innhold fra alle landsdeler. Tips: Åpne et kommunealbum ved å høyreklikke og åpne det i ny fane.

Her finner du kommunealbum fra de aller fleste kommunene i Rogaland. Det mangler en.

Bilder fra Bjerkreim kommune i Rogaland. Innlandskommune med flotte turområder. Det er det som i hovedsak er lagt inn bilder fra i dette albumet.

Det er ikke mange innbyggere i Bokn kommune i nord-Rogaland, men den ligger sentralt til på hovedveien på Vestlandet, E39.

Bilder fra Eigersund kommune i Rogaland. Okka By er primært presentert med sentrumsbilder fra Egersund, men også enkelte fra andre deler av kommunen.

Bilder fra Gjesdal kommune i Rogaland. Fotturer i kommunen er presentert såvel som andre attraksjoner av historisk- og kulturell karakter.

Bilder fra Hjelmeland kommune i Rogaland. Idylliske steder i kommunen er tatt med i utvalg.

Bilder fra Haugesund kommune i Rogaland. Byen i den nordlige delen av fylket er avbildet både med kunstverk og med attraksjoner i sentrum. Enkelte kulturhistoriske bygningsmiljøer er også inkludert.

Hå er en kommune i Rogaland og dekker den sørligste del av Jæren. Hå grenser i nord til Klepp og Time, i øst til Bjerkreim og i sør til Eigersund. Der er i overkant av 19 000 innbyggere i kommunen. Hå er en stor jordbrukskommune og har en 40 km lang kystlinje med sand- og rullesteinstrender. Hele strandsonen er del av Jærstrendene landskapsvernområde.

Bilder fra Karmøy kommune i Rogaland. Den store øykommunen vest i nordfylket har flere spennende fotomotiver. Her er mest fra Skudeneshavn og Avaldsnes, men også noen steinbroer.

Bilder fra Klepp kommune i Rogaland. Her er både turer og kulturminner representert blant motivene.

Bilder fra Kvitsøy kommune i Rogaland. 167 øyer, holmer og større skjær brer seg lavt utover havet i en maks høyde av 25 meter.

Bilder fra Lund kommune i Rogaland. Kommunen helt sør i fylket kan godt skryte mer av seg selv. Her er noen få bilder.

Bilder fra Randaberg kommune i Rogaland. Fotturer i en flat kommune er det som kjennetegner dette albumet.

Bilder fra Sandnes kommune i Rogaland. Fylkets nest mest folkerike kommune byr på rike friluftsmuligheter, reflektert i dette fotoalbumet. Dessuten er kulturhistoriske attraksjoner inkludert. Her vil du også finne bilder fra tidligere Forsand kommune.

Bilder fra Sauda kommune i Rogaland. Kraftkommunen og industribyen innerst i Ryfylke er her representert med både kulturminner av typen gårdstun, men også bilder fra vandringer i sentrum.

Bilder fra Sokndal kommune i Rogaland. Særpregete bygningsmiljøer, blant annet i Sogndalstrand, og steinbroer mv. Det er kjekt å komme til denne kommunen.

Bilder fra Sola kommune i Rogaland. Motiver fra kulturelle-, historiske- og naturattraksjoner kjennetegner dette fotoalbumet.

Dette er album nr. 2 fra Sola kommune i Rogaland. Det har bilder tatt i 2021 og senere.

Fotoalbum nummer 1 fra Stavanger. Disse bildene ble tatt i 2015 og tidligere. Nyere bilder ligger i andre mapper. Kunstverk og Street Art har fått egne album.

Fotoalbum nummer 2 fra Stavanger. Bilder fra Stavanger kommune fra 2016 og ut 2019. Tidligere og nyere bilder ligger i andre album.

Fotoalbum nummer 3 fra Stavanger. Det inneholder bilder fra Finnøy og Rennesøy før de ble slått sammen med Stavanger fra 2020. Nyere bilder fra hele den nye kommunen ligger i Stavanger4-albumet.

Fotoalbum nummer 4 fra Stavanger. Dette inneholder bilder fra 2020 og senere. Det inkluderer motiver fra Rennesøy og Finnøy etter sammenslåingen med Stavanger.

Spesialalbum fra Stavanger som viser veggkunst (gatekunst eller Street art) i byens gater.

Spesialalbum fra Stavanger avsett til bilder av skulpturer o.l utplassert i det offentlige rom eller i museer.

Bilder fra Strand kommune i Rogaland. Grensende til Lysefjordområdet byr også denne kommunen på rike friluftsmuligheter. Her finner du blant annet bilder fra Preikestolen (tidligere Forsand kommune).

Bilder fra Suldal kommune i Rogaland. Disse bildene tar for seg alt fra kystnære områder og dalbunner, til fjellområder. Særlig gamle gårdstun og andre bygningsmiljøer er inkludert.

Bilder fra Time kommune i Rogaland. Motivene dekker en rekke fotturer, men også kulturelle og historiske attraksjoner i den midtre kommunen på Jæren.

Bilder fra Tysvær kommune i Rogaland. Landskapsbilder fra bil- og fotturer, men også et utsøkt utvalg kulturelle attraksjoner her nord i fylket.

Bilder fra Vindafjord kommune i Rogaland. Noe naturbilder, men ellers bilder fra steinbroer, er det som dominerer dette fotoalbumet.

Fylkeskart med kommuner

Kartet under viser kommunene i Rogaland fylke. Kommuner farget grønne er de som Sandalsand har bilder fra, eller omtaler i tekstartikler. Følg gjerne disse lenkene og få opp alle artikler fra kommunene: 

BJERKREIM | BOKN | EIGERSUND | GJESDAL | HJELMELAND | HAUGESUND | | KARMØY | KLEPP | KVITSØY | LUND | RANDABERG | SANDNES | SAUDA | SOKNDAL | SOLA | STAVANGER | STRAND | SULDAL | TIME | TYSVÆR | VINDAFJORD

Kommuneinndelingen i Rogaland
Kommuneinndelingen i Rogaland

Denne artikkelen med bilder fra Rogaland ble først publisert i 2015 og omarbeidet i 2019. Den oppdateres når nye kommuner besøkes og nye fotos foreligger. Les om endringene i kommune- og fylkesinndelingen fra 2020 og hvordan denne nettsiden har håndtert dem

Kartet antyder at egne reiser vært til de fleste egnene i fylket. Det er ikke rart, ettersom det er hjemfylket til forfatteren. Les om fylket på Wikipedia.

Pin It on Pinterest

Share This