Det er 2017, men her er 2016 i tilbakeblikk

Sist endret 17.02.2022 | Publisert 01.01.2017Publisering |

Anslått lesetid:

Det er viktig å se framover, men vi skal her innlede det nye året med et lite tilbakeblikk på 2016 og året som gikk.

I 2016 ble det publisert hele 132 nye artikler, noe som bringer det totale antallet opp i 463. De faste sidene (menyvalgene) ble ryddet opp i og utgjør nå 27.

 

Mye å glede seg over

Blir alle artiklene lest? Ja, det blir de alle – og noen mer enn andre selvsagt. Det var i løpet av 2016 over 27.000 lesere innom sidene. De klikket på en eller annen side mer enn 58.000 ganger – omtrent det samme som året før. De tre mest populære artiklene i 2016 var Flyttblokker i StavangerSkudeneshavn – seilskutebyen, og Redervillaen Breidablikk.

Over 56 Norges-videoer ligger på Sandalfilm-kanalen på YouTube. De ligger også som artikler her på nettsiden. Enten avspillingene skjer her eller der, er det gledelig at videosnuttene fra Norge er blitt sett over 120.000 ganger. Det er opp fra 90.000 ved forrige årsskifte. Seerne kommer fra alle kanter av kloden. De tre mest populære filmene er fra Borgund stavkirke, Trondheim og Haugesund, alle med femsifrede seertall.

 

Buskerud - Ål - Ål stasjon

2016 ble året da jeg endelig kunne opprette et menyvalg for opplevelser knyttet til skinnegående materiell. Her et bilde fra Ål stasjon i Hallingdal.

 

Antallet fotografier på nettsiden vokste fra 4.400 ved forrige årsskifte til 6.800 nå, nok en gang en betydelig vekst. Med et så stort volum har det vært nødvendig å sikre en forsvarlig struktur. Bildene ligger fra før i mapper for hver kommune. I løpet av 2015 og videre i 2016 er det også laget fylkesmapper, og i noen tilfeller landsdelsmapper. Det er svært gledelig at over 100 kommuner og nesten alle fylker er representert.

 

Noen nyheter

Jeg lovet leserne en ukentlig quiz (kviss) fra januar av. Kvissen kom, om enn i en månedlig frekvens når vi ser hele året under ett. Antallet kom nemlig opp i 14. En annen nyhet var at jeg utvidet menyvalget om bilturer til å inkludere togturer. Menyvalget Opplevelser fikk natur som ny kategori. Jeg håper å få anledning til å gi begge kategorier ytterligere innhold neste år. Fra før av har vi jo menyvalget for fotturer.

 

Hordaland - Austevoll - Stora Kalsøy - Kalve - Kolerakirkegården

Biltur er opplevelsestur. Her fra kolerakirkegården på Kalve i Austevoll kommune.

 

Forrige nyttårsbrev

Forrige nyttårsbrev inneholdt en litt kryptisk formulering om å inkludere artikler om det å være typisk respektive utypisk norsk. Jeg ville med andre ord lete etter mindre håndfaste manifestasjoner av ulike fenomener i Norge. Her er det nok blitt litt mindre enn jeg så for meg. Ikke desto mindre, flere artikler omhandlet vår immaterielle kulturarv.

 

Ikke alt er rosenrødt

Videoproduksjonen stoppet i 2016 helt opp. Dessuten falt artikkelskriving på forfatterens engelskspråklige reiseside Sandalsand Global Travelling ytterligere. På den annen side publiserte jeg samlet mer enn tre artikler hver uke gjennom 2016. Det er mye, og egentlig i overkant av hva jeg kan presse ut av en fritidssyssel. Det er jo på tur jeg skal være, ikke hjemme ved skrivebordet og skrive om dem.

Anbefalingen er at du etablerer et gratisbonnement på nyhetsbrevet og følger med utover i året. Mitt eget nyttårsønske også for kommende år er at Sandalsand oppdages av enda flere, og at de som finner fram vil oppdage flere artikler enn de kanskje først forventet. Snittet blant mine lesere er 2,5 artikler per leserøkt, men les gjerne langt flere enn det når du kommer innom.

Til mine lesere vil jeg ønske et godt nytt, opplevelsesrikt år i 2017!

 

Se alle årsoppsummeringer nederst på denne lenken