Det er 2017, men her er 2016 i tilbakeblikk

Sist endret 22.05.2021 | Publisert 01.01.2017Ved tastaturet |

Det er viktig å se framover, men vi skal her innlede det nye året med et lite tilbakeblikk på året som gikk.

I 2016 ble det publisert hele 132 nye artikler, noe som bringer det totale antallet opp i 463. De faste sidene (menyvalgene) ble ryddet opp i og utgjør nå 27.

 

Mye å glede seg over

Blir alle artiklene lest? Ja, det blir de alle – og noen mer enn andre selvsagt. Det var i løpet av 2016 over 27.000 lesere innom sidene og de klikket på en eller annen side mer enn 58.000 ganger – omtrent det samme som året før. De tre mest populære artiklene i 2016 var Flyttblokker i StavangerSkudeneshavn – seilskutebyen, og Redervillaen Breidablikk.

Over 56 Norges-videoer ligger på Sandalfilm-kanalen på YouTube, men er også lagt inn i artikler her på nettsiden. Enten avspillingene skjer her eller der, er det gledelig at disse videosnuttene fra Norge er blitt sett over 120.000 ganger, opp fra 90.000 ved forrige årsskifte. Seerne kommer fra alle kanter av kloden. De tre mest populære filmene er fra Borgund stavkirke, Trondheim og Haugesund, alle med femsifrede seertall.

 

Buskerud - Ål - Ål stasjon

2016 ble året da jeg endelig kunne opprette et menyvalg for opplevelser knyttet til skinnegående materiell. Her et bilde fra Ål stasjon i Hallingdal.

 

Antallet fotografier på nettsiden vokste fra 4.400 ved forrige årsskifte til 6.800 nå, nok en gang en betydelig vekst. Med et så stort volum har det vært nødvendig å sikre en forsvarlig struktur. Bildene ligger fra før i mapper for hver kommune. I løpet av 2015 og videre i 2016 er det også laget fylkesmapper, og i noen tilfeller landsdelsmapper. Det er svært gledelig at over 100 kommuner og nesten alle fylker er representert.

Jeg lovet leserne en ukentlig quiz (kviss) fra januar av. Kvissen kom, om enn i en månedlig frekvens når vi ser hele året under ett. Antallet kom nemlig opp i 14. En annen nyhet var at jeg utvidet menyvalget om bilturer til å inkludere togturer, og at menyvalget Opplevelser ble utvidet med natur som ny kategori. Jeg håper å få anledning til å gi begge kategorier ytterligere innhold neste år. Fra før av har vi jo menyvalget for fotturer.

 

Hordaland - Austevoll - Stora Kalsøy - Kalve - Kolerakirkegården

Biltur er opplevelsestur. Her fra kolerakirkegården på Kalve i Austevoll kommune.

 

Forrige nyttårsbrev

Forrige nyttårsbrev inneholdt en litt kryptisk formulering om å inkludere artikler om det å være typisk respektive utypisk norsk, altså å søke fram mindre håndfaste manifestasjoner av fenomener i Norge. Her er det nok blitt litt mindre enn jeg så for meg, selv om flere artikler har tatt for seg av våre immaterielle kulturarv.

 

Ikke alt er rosenrødt

Videoproduksjonen stoppet i 2016 helt opp, og artikkelskriving på forfatterens engelskspråklige reiseside Sandalsand Global Travelling falt ytterligere. På den annen side publiserte jeg samlet mer enn tre artikler hver uke gjennom 2016. Det er mye, og egentlig i overkant av hva jeg kan presse ut av en fritidssyssel. Det er jo på tur jeg skal være, ikke hjemme ved skrivebordet og skrive om dem.

Anbefalingen er at du etablerer et gratisbonnement på nyhetsbrevet og følger med utover i året. Mitt eget nyttårsønske også for kommende år er at Sandalsand oppdages av enda flere, og at de som finner fram vil oppdage flere artikler enn de kanskje først forventet. Snittet blant mine lesere er 2,5 artikler per leserøkt, men les gjerne langt flere enn det når du kommer innom.

Til mine lesere vil jeg ønske et godt nytt, opplevelsesrikt år i 2017!

 

Se alle årsoppsummeringer nederst på denne lenken

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget? Er det noe du likte spesielt godt, eller er uenig i vurderingen av. Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

Skriv en epost til Sandalsand.

For artikler som er nyere enn 180 dager har du også mulighet til å dele din kommentar med andre her. Da vises et kommentarfelt som du kan bruke. Du må legge inn navn og epostadresse. Epostadressen blir ikke vist til andre, men det gjør navnet og kommentaren. Bruk derfor gjerne et anonymt navn om du ønsker. Du kan også lenke til et nettsted du selv driver (for egenpromotering).

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This