VIDEO – Flekkefjord

Sist endret 06.03.2022 | Publisert 10.12.2015Agder, Videoer |

Anslått lesetid:

Se video fra Flekkefjord, en liten by som markerer overgangen mellom Sørlandet og Vestlandet.

Under seilskutetiden kunne Flekkefjord tilby en god og trygg havn for besøkende skip fra Nederland. Vi er da på tidlig 1700-tall. For Flekkefjord ble eksporten av brostein viktig. Senere ble tømmer og fiskeri sentrale næringer, sammen med garving.

Ved slutten av seilskutetiden sovnet Flekkefjord stille inn slik som mange av de andre hvitmalte norske kystbyene. Det er derfor de alle er så spennende å besøke i dag. I tillegg til denne video fra Flekkefjord, kan du lese om Flekkefjord i en annen artikkel.

Audio: Elvira Nikolaisen – Love I Can’t Defend. (Hun er ikke akkurat fra Flekkefjord, men ikke langt unna.)

 

 

Du finner en rekke videoer fra Norge på Sandalsands YouTube-kanal. Tilsvarende artikler som denne finner du også på den engelskspråklige delen av Sandalsand.

 

Hva mener du?

Hva synes du om dette innlegget og nettsiden? Er det noe du likte spesielt godt? Kan det være at Sandalsands opplysninger ikke er oppdaterte, og at andre lesere bør vite om det?

  1. Skriv en personlig epost til forfatteren.
  2. Besvar et anonymt spørreskjema.
  3. Del din respons med andre. For artikler som er nyere enn 180 dager vises et kommentarfelt nedenfor. Kommenter hva du vil og legg til ditt navn og epostadresse. Epostadressen din blir ikke vist til andre. Bruk et fiktivt navn om du ønsker.

0 kommentarer

Pin It on Pinterest

Share This